Sabadell

L'auditoria demostra com el quadripartit viu ancorat en el passat incapaç de gestionar el present

  • Actualizado:
  • Creado:

La «cacera de bruixes» del govern contra el PSC, amb una auditoria dels últims mandats socialistes, ha acabat en no res. Buscaven corrupció i el que han trobat és que l'Ajuntament funcionava bé, amb processos millorables com a qualsevol administració.

Ajuntament de Sabadell
Ajuntament de Sabadell

Els partits que governen Sabadell es van comprometre, segons les seves paraules, «en fer net a l’Ajuntament de Sabadell»i en cercar i crear els mecanismes necessaris de transparència, fiscalització i control per tal d’impedir qualsevol cas de corrupció. Per això van realitzar una auditoria sobre el funcionament de la ciutat dels últims dos mandats del PSC «però amb l'únic objectiu de desprestigiar la feina de govern».

«Ara, s'ha demostrat que totes aquelles acusacions eren mentida i han convertit una acció d'assetjament contra el PSC en un nou fracàs d'aquest govern, que continua estancat en el passat i no vol gestionar la ciutat», ha dit el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert.

Amb les conclusions de l'auditoria presentades avui, l’equip de govern ha adoptat un perfil baix, citant només que hi havia algun procés administratiu millorable, com a qualsevol administració. Els socialistes consideren que els partits del govern van difamar, mentir, assetjar, senyalar a treballadors/es i a càrrecs públics «Cal una disculpa, no pels socialistes sinó pels treballadors/es de l’Ajuntament que s’han vist assenyalats injustament».

Després de les reiterades acusacions i crítiques a la gestió i funcionament de la corporació abans de 2015, ara l'alcalde Maties Serracant no ha volgut parlar de corrupció i només ha explicat que «alguns dels procediments de funcionament de l'Ajuntament són millorables, com passa a molts ajuntaments del nostre entorn. L’equip de govern sembla decebut amb el resultat, ja que no ha complert amb les seves expectatives».

Aquesta auditoria es va vendre pel govern com el document definitiu per trobar males praxis i corrupció a les etapes dels socialistes al govern «però amb les conclusions tot això s'ha quedat en no res. Un nou cop pel quadripartit que es troba en situació molt precària a un any de les eleccions». 

Segons Pol Gibert, «ERC i La Crida, i també els seus socis, volien posar en evidencia els governs del PSC, buscant defectes de funcionament o de corrupció i penjar-se la medalla de la transparència, de l'ètica i de la participació».

«Com no han trobat res, ara ens diuen que l’objectiu no era trobar delictes, sinó minimitzar els riscos de què es duguessin a terme males pràctiques en processos com ara la contractació de serveis o personal. Sembla evident que l’equip de govern esperava un resultat molt diferent i estan decebuts», ha criticat Pol Gibert.