Sabadell

Els Socialistes presenten una moció per la recuperació d’oncologia pediàtrica del Taulí

  • Actualizado:
  • Creado:

El grup municipal del PSC espera rebre el suport de totes les forces polítiques per exigir a la Generalitat el retorn del servei d’oncopediatria i aturar el desmantellament dels serveis públics que s’està produint.

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Sabadell, a través del seu regidor-portaveu Pol Gibert, ha registrat una moció que es debatrà al ple municipal per demanar a la Generalitat la recuperació del servei d’oncopediatria del Taulí.

El document de tres pàgines fa un repàs al context sociosanitari actual en que la Generalitat, en aplicació del pla de Reorganització de Serveis Sanitaris de Catalunya de 2011, ha desmantellat aquest servei seguint els criteris de rendibilitat de la UE que fixa el mínim en 30 casos diagnosticats per any. Si no s’assoleix aquest mínim, implicarà el trasllat de la unitat a un altre centre hospitalari proper.

Els socialistes sabadellencs reclamen la revisió del càlcul en que CatSalut ha basat la decisió de traslladar la unitat d’oncologia pediàtrica del Taulí. CatSalut recull dades des de 1989, però el recompte de tumors del Taulí no comença a ser estadístic fins a l’any 2000. Si, com proposen els socialistes, el recompte es realitza entre l’any 2000 i 2016 i es té en compte la població a la que dona servei el Taulí, la xifra de nous casos d’oncopediatria augmenta fins als 55, superant de lluny el mínim de 30 fixat per la UE. En conseqüència, aquesta moció insta a l’Ajuntament a:

  1. Expressar el seu suport a l’Hospital Taulí i els seus professionals com a servei públic fonamental per la comarca
  2. Instar al Govern de la Generalitat a retornar el servei d’oncologia pediàtrica al Taulí
  3. Iniciar les accions necessàries davant la Generalitat per fer efectiu el retorn
  4. Liderar, amb l’Hospital i els agents implicats, l’impuls del Taulí, per la seva millora i ampliació, esdevenint un centre de primer ordre en la recerca, assistència i gestió sanitària, reforçant el seu paper com a centre de referència comarcal.

Pol Gibert, regidor-portaveu del grup socialista considera que “estem davant el desmantellament dels serveis públics i, en el cas particular del Taulí, el desmantellament d’una unitat d’oncologia pediàtrica amb una llarga trajectòria a Espanya. El Taulí ha de ser un dels centres hospitalaris de referència a Catalunya ja que dona servei a una població d’1.5M d’habitants. Presentem aquesta moció per aturar i revertir el desmantellament de la unitat d’oncologia infantil i dels serveis públics que alguns partits estan duent a terme des del govern. A més esperem rebre el suport unànime de totes les forces polítiques en un tema tan sensible per la ciutadania com és la sanitat pública i el futur de l’Hospital Parc Taulí com a centre de referència”.