Sabadell

Simón Saura presenta el seu nou llibre: «El socialismo en Sabadell»

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'escriptor, militant històric socialista, ex-regidor i ex-president del PSC de Sabadell, Simón Saura Conesa, va presentar ahir al Casal Pere Quart el seu nou llibre «El socialismo en Sabadell».

Joan Carles Sánchez, Simón Saura i Marta Farrés
Joan Carles Sánchez, Simón Saura i Marta Farrés

L'auditori del Casal Pere Quart va acollir la presentació del nou llibre de Simón Saura, l'històric militant socialista sabadellenc que ha estat alcaldable, regidor i president del PSC de Sabadell, a més d'un dels principals activistes veïnals a Sabadell.

«El socialismo en Sabadell» reflecteix, a través de documents, l'evolució del socialisme a la ciutat «i vol ser una aportació més a la història de Sabadell des de la vessant més socialista», va dir Saura. L'autor va descriure el seu llibre com «un compendi de textos i articles d'opinió que donen una visió del que han fet els socialistes al llarg dels anys i fins ara». 

L'escriptor va explicar quin era el contingut de la seva publicació i va animar els assistents a llegir-ne les 337 pàgines per assabentar-se d'una part molt important de la història de Sabadell. Saura espera que aquest treball desperti l'interès d'altres persones per aprofundir en les seves aportacions i les ampliïn.

Simón Saura va estar acompanyat de la candidata a l'Alcaldia de Sabadell pel PSC, Marta Farrés, i de l'ex-alcalde, Joan Carles Sánchez. La candidata va destacar la importància de la figura de Sauraper entendre el socialisme a Sabadell i va destacar que «la millor manera de conèixer les nostres arrels com a socialistes és llegir i parlar amb Simón. Ell, és sense cap mena de dubte, la memòria del socialisme a Sabadell».

L'ex-alcalde Joan Carles Sánchez, autor del pròleg del llibre, va dir que Saura «vol regalar als seus companys, i als que vindran després, un tros, una part del mapa que el socialisme va arribar a dibuixar a la ciutat i a la comarca».