Sabadell

Paco Aranda “El 10N només hi ha dues opcions: Pedro Sánchez o bloqueig”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Cerdanyola acull l’acte central del PSC al Vallès Occidental amb membres de la federació comarcal i destacats membres del socialisme català com Josep Borrell i Èlia Tortolero, número 2 al senat per Barcelona.

Dijous, 6 de novembre – La campanya electoral per les eleccions del 10N ha portat a la plana major del socialisme català fins al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès, on alcaldes i alcaldesses socialistes de la comarca han acompanyat als i les candidates al congrés i senat, a més del Ministre d’Exteriors en funcions el Govern espanyol i futur Alt Comissionat d’Exteriors de la Unió Europea, Josep Borrell.

L’acte l’ha obert l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, qui ha reivindicat la tasca feta pels socialistes a nivell municipal. Seguidament la candidata al senat Èlia Tortolero ha fet una defensa de la candidatura de Pedro Sánchez, tot destacant que Meritxell Batet ”és la única candidata que no és independentista ni sobiranista perquè cal recuperar aquella Catalunya bonica i oberta. Els catalans i catalanes volem dir prou. Volem un govern que legisli per totes i tots. Al capdavant de la Generalitat ens cal algú com el Miquel Iceta.”

Per la seva banda, el candidat socialista per Sabadell al Congrés Paco Aranda, ha fet un aferrissat discurs on ha defensat el programa i essències progressistes del Partit Socialista i de la candidatura de Pedro Sánchez. “El 10N només hi ha dues opcions. Progrés o bloqueig. Cal votar socialista per donar a Espanya 4 anys de polítiques progressistes amb un govern estable i coherent”. Parlant del cas català, Aranda ha afegit que “A Catalunya som l’únic partit d’esquerres que compta amb una candidata encapçalant una llista que no és ni sobiranista ni independentista. Som l’únic partit realment transversal davant un procés que ha bloquejat la política i l’agenda social a Catalunya durant 7 anys. Ningú pot dir que avui estem millor que fa 7 anys. En 7 anys el Procés només ha aconseguit adhesió de menys de la meitat de catalans i catalanes i la gran perjudicada ha estat la classe treballadora, oblidada, menystinguda i destesa.”

Aranda ha fet en el seu discurs una defensa del socialisme, feminisme i l’ecologisme “Roig, verd, violeta. El socialisme com a moviment que està a les arrels del nostre passat, és digne pel nostre present i lluita per un futur millor. El verd del compromís amb el planeta i el violeta perquè no tenim cap excusa per que la dona no pugui accedir a una igualtat efectiva. No permetrem que encara algú negui la violència de gènere i la xacra de la bretxa salarial. Hem de trencar els sostres de vidre i de ciment i no permetrem de cap de les maneres que les dones puguin ser explotades sexualment.”

Aranda també ha estat l’encarregat de presentar a Josep Borrell, qui ha fet un discurs centrat en la violència que s’ha viscut als carrers de Barcelona i ha felicitat a la policia. “Jo, que he estat professor universitari, he viscut amb molta pena com els claustres prenien decisions que no els hi competien. Hem vist que a la universitat han aparegut totalitaris que practiquen la falta total de llibertat. Ara que hem de votar ho hem de dir ben clar: el Procés ha estat per Catalunya una cosa molt dolenta i que hem de sortir d’aquesta espiral abans que les coses vagin a pitjor. Perquè els que som una mica grans, recordem com era aquest país quan era una dictadura”.