Sabadell

Marta Farrés “La Generalitat no pot espolsar-se les seves responsabilitats amb la Residència"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Marta Farrés, candidata a l’Alcaldia de Sabadell, ha reclamat avui a l’Ajuntament i a la Generalitat claredat en el finançament de la nova residència per gent gran de la zona sud i un conveni de col·laboració entre administracions que no esdevingui una ll

Marta Farrés i Carlos Corcuera - Font: PSC Sabadell
Marta Farrés i Carlos Corcuera - Font: PSC Sabadell

Sabadell, 22 de febrer – Després de 14 anys de reivindicacions per la construcció d’una residència per gent gran a la Zona Sud de Sabadell al Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament hauria arribat a un acord on es faria càrrec de la construcció, contractació de personal i manteniment i on la Generalitat només aportaria 2M€ anuals. Els socialistes consideren que és una operació “electoralista i d’alt risc econòmic per la ciutat”.

Marta Farrés ha volgut destacar que tant els socialistes com la resta de grups de l’oposició encara no han pogut consultar el conveni i totes les informacions de les que disposen, les han rebut a través de la premsa. A més, apunta que “segons ens diu Alcaldia, serà l’Ajuntament de Sabadell qui pagarà els diners de la construcció, el manteniment i la contractació de personal i la Generalitat, via conveni, només aportarà 2M€ per any sense garantia ferma de pagament. Això ja va succeir en el cas de les escoles bressol, en que la Generalitat deu a l’Ajuntament 5M€ que encara no ha pagat. Hem calculat que, en el cas de la Residència, només en despesa corrent de personal i places, l’Ajuntament hauria d’avançar 2.6M€/any. Els diners que hauria compromès la Generalitat seran del tot insuficients i la ciutat els haurà de treure d’un altre lloc, sense ser el responsable del servei”. En aquest sentit, els socialistes sabadellencs presentaran al plenari del proper dijous 28 de febrer una moció per demanar a l’Ajuntament els plans i estudis per conèixer l’impacte i risc sobre les finances municipals aquesta operació.

Després d’esperar 14 anys aquestes presses a dos mesos de les eleccions responen a pur electoralisme d’ERC. Creiem que el més adequat en aquest cas seria estudiar altres fórmules de col·laboració amb Generalitat que no posin en risc les finances municipals. No acceptarem que la Conselleria de Benestar i Família s’espolsi les responsabilitats a que l’obliga les seves competències i les entregui a l’Ajuntament en un tema tan delicat per la ciutadania com aquest. Per això exigirem màxima transparència per conèixer tots els estudis d’impacte econòmic i treballarem per ajudar a la Generalitat en la construcció de la Residència de la Zona Sud”.

 

Carlos Corcuera, regidor del PSC de Sabadell a l’Ajuntament, ha presentat una moció respecte a la instal·lació d’un nou centre logístic d’Amazon a Can Rabella de Barberà, a tocar del polígon Can Roqueta de Sabadell. Segons Corcuera “actualment ja es col·lapsen a les hores punta els accessos de Can Roqueta i Torre-Romeu a través de la B-140. La instal·lació d’aquests 50.000 m2 a Can Rabella podrien  agreujar la situació si no es prenen mesures. Volem que l’Ajuntament de Sabadell exigeixi solucions”.

La moció que els socialistes presentaran al plenari municipal del proper dijous reclama:

  • Que sigui Sabadell qui lideri l’exigència de solucions als problemes de mobilitat que es poden derivar per la instal·lació d’Amazon al polígon
  • Que se sol·liciti a l’Ajuntament de Barberà els estudis i plans de mobilitat i de capacitat de l’actual carretera B-140, així com d’altres infraestructures projectades.
  • Que l’Ajuntament de Sabadell realitzi un estudi d’impacte a la mobilitat en els accessos a Can Roqueta i Torre-Romeu, a més de solucionar els problemes d’enllumenat a la zona.
  • Encarregar a l’Alcalde de la ciutat, Maties Serracant, i al tinent d’Alcalde i delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, que exigeixin a la Conselleria de Territori que revisi d’ofici la Modificació Puntual del Pla Parcial de delimitació del polígon Can Rabella.