Sabadell

Marta Farrés i Pol Gibert s’incorporen a la nova Comissió Executiva del PSC

  • Actualitzat:
  • Creat:

El XIV Congrés del PSC vota a favor d’una nova comissió executiva formada per 51 membres, paritària i amb una gran presència de cares visibles del món local

Marta Farrés i Pol Gibert al XIV Congrés del PSC
Marta Farrés i Pol Gibert al XIV Congrés del PSC

El XVI Congrés del PSC celebrat el darrer cap de setmana a Barcelona es tanca amb una nova comissió executiva en què Nuria Marin, alcaldessa de l’Hospitalet, serà la presidenta del PSC i Miquel Iceta en serà el Primer Secretari. Aquesta nova comissió executiva tindrà una forta presència de l’agrupació de Sabadell i la federació del Vallès Occidental Sud amb noms com Pol Gibert, responsable de Treball i Formació Professional, i Marta Farrés, Secretaria Nacional de Política Municipal. A nivell de la federació del Vallès Occidental Sud, José Luís Jimeno serà el secretari de coordinació territorial, Carlos Cordón s’incorpora com a secretari nacional d’innovació i tecnologia.

El Partit dels Socialistes ha impulsat una comissió executiva amb una forta presència de figures municipals, com els alcaldes i alcaldesses escollits a les passades eleccions municipals, a més de candidats a l’alcaldia. Noms com Marta Farrés, Nuria Marin, Sonia Guerra o Jaume Collboni ocuparan posicions destacades a la nova comissió executiva dels socialistes.

El PSC enforteix els seus llaços amb el món municipal i l’àrea metropolitana”, ha declarat Pol Gibert, “a més, reforcem el compromís dels i les socialistes de fer un partit que sigui el que més se sembla a la Catalunya real. Mantenim també el compromís amb la igualtat de gènere amb una comissió paritària i que envia un missatge molt clar a la ciutadania: el PSC és el partit de la justícia social, el feminisme i l’ecologia i la única garantia de que podrem impulsar un govern de progrés a Catalunya, com l’impulsarem a Espanya amb Pedro Sánchez”.

El XIV Congrés del PSC ha comptat amb un total de 1069 delegades i delegats que han ratificat a Miquel Iceta com a Primer Secretari del partit. “Quan se celebrin les eleccions al Parlament, tindrem l’oportunitat de formar Govern”, va declarar Iceta després en el seu discurs de ratificació. “Faré honor a dos compromisos fonamentals: no enganyar i no dividir. Mai, en cap circumstància. Una de les meves prioritats com a Primer Secretari ha estat lluitar per acabar amb aquesta situació amb un canvi de govern i de prioritats”.

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, va participar com a convidada d’honor a la jornada de dissabte on va dirigir-se a tots els i les delegades. “Davant dels que manipulen i menteixen, sempre hi haurà una dona o un home socialista que sàpiga que s’està a la vida pública per a propiciar el respecte i el retrobament”. Afegint que “els socialistes som gent coherent i de principis”.