Sabadell

Les decisions del govern respecte a Smatsa poden provocar 30 acomiadaments i l'increment de la brutícia a Sabadell

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes han denunciat l'actitud del govern envers l'empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de les escombraries a Sabadell, Smatsa, en modificar unilateralment el contracte que té actualment subscrit amb l'Ajuntament.

Els canvis poden suposar l'acomiadament de fins a 30 treballadors i una reducció de la neteja viària i contenidors plens de brossa els dilluns. De fet, la gerència de Smatsa ha inclòs aquesta modificació no prevista a la querella oberta contra el govern municipal.

El conflicte està als jutjats, amb una querella criminal contra el govern que ha portat a quatre responsables polítics a declarar davant els jutjats penals de Sabadell.

Els socialistes opinen que el que està prenent el govern no és el camí que necessita Sabadell: «És el resultat d'aplicar la seva ideologia, al marge de les necessitats de la ciutat. Demanem que no posin el perill els llocs de treball de veïns de Sabadell i que compleixin la seva obligació de mantenir neta la ciutat».

Per tant, el PSC demana al govern que deixi sense efecte el requeriment fet a l'empresa fins que no es pronunciïn els jutjats contenciosos sobre la querella contra ells i que no posin més en risc a la ciutat, als treballadors i la neteja de la ciutat.

Afectacions

Segons el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, els canvis tindran una afectació molt greu a nivell de neteja de la ciutat, i conseqüències laborals molt negatives. 

Davant d'aquesta situació, el PSC també demanarà una reunió amb la direcció de Smatsa i amb el comitè d'empresa, per analitzar la situació de crisi que es generarà: «Estem molt  preocupats per les conseqüències que l'acumulació de brossa tindrà en la ciutat amb l'arribada de la calor; en la pèrdua de llocs de treball; i en les afectacions per a les famílies dels acomiadats». Els socialistes lamenten que la decisió del govern impedeixi contractar treballadors extra per fer front a la campanya d'estiu.

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, creu que la postura del govern és un nou atac directe contra el servei de neteja: «Estem segurs que aquesta nova irresponsabilitat del quadripartit incrementarà el deteriorament de l’espai públic de la ciutat, que ja s'ha vist afectat aquests tres anys per la falta de gestió de l'Ajuntament».