Sabadell

L'Ajuntament no està actuant contra la plaga de processionària del pi que ha arribat als parcs

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'Ajuntament no ha fet cap campanya d'actuació contra la processionària del pi després que s'hagi detectat la seva aparició en diferents punts de la nostra ciutat i hagi afectat a algunes persones i mascotes.

Alguns pins afectats a Merinals
Alguns pins afectats a Merinals

«Aquestes erugues tenen uns pèls urticants que provoquen efectes en les persones, ja que entren en contacte amb la pell provocant al·lèrgies, especialment virulentes en els nens», ha dit el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert. En aquest sentit, ha declarat que molts veïns han detectat la presència d'aquesta plaga «però, en canvi, no han vist cap reacció del govern municipal per apaivagar-la». Merinals és un dels barris més afectats.

La processionària no afecta només a les persones, també als animals. «Els propietaris de mascotes ham mostrat la seva preocupació davant de la situació  i temen que els seus gossos puguin veure's afectats davant la passivitat dels responsables municipals», ha dit Gibert. El contacte pot provocar l’asfixia i la posterior mort dels animals perquè afecta a les vies respiratòries.

Els socialistes reclamen al govern municipal que apliqui immediatament un tractament biològic preventiu que és innocu per a les persones i els animals. El tractament s’aplica a les fulles dels pins en el període en què les larves surten dels ous i comencen la fase d’engreix, alimentant-se d’aquestes fulles, «per tant, l'Ajuntament podria haver fet una previsió, ja que és un tema cíclic de cada any». 

Alguns ciutadans i ciutadanes s'han mostrat preocupats al comprovar que l'Ajuntament no estava prenent cap mesura. «Creiem que haurien d'aplicar ja el tractament als pins ubicats a la via pública, zones verdes i escoles i cuidar la salut dels seus ciutadans i ciutadanes», ha dit el primer secretari. 

«Aquest govern ens demostra, un cop més, que és incapaç de donar solució als problemes més bàsics de la ciutat com ja ens va passar amb les xinxes als barris del sud, i ara amb la processionara al barri de Merinals», ha insistit Gibert.

També s'hauria de fer alguna campanya recomanant als propietaris de jardins o terrenys amb pins que, en propers anys, realitzin el tractament durant els mesos d’octubre i novembre de cara a prevenir l’aparició de l’eruga, cap als mesos de febrer i març.