Sabadell

ERC i JxC voten en contra de la construcció de la Residència del Sud per part de la Generalitat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Pol Gibert acusa a ERC d’incomplir promeses electorals i no exigir a la Generalitat la construcció la Residència per la Gent Gran del sector sud.

Pol Gibert, diputat per Sabadell al Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya, ha presentat a la mesa del Parlament una resolució per instar al Parlament de Catalunya a la licitació de les obres per la construcció i posada en funcionament de la residència i centre de dia prevista al Parc Central de Sabadell.

En l’exposició de motius que acompanya a la resolució els socialistes repassen els 15 anys de lluita veïnal vertebrada especialment al voltant de la Plataforma en Defensa de la Residència del Sector Sud. De la mateixa manera en que aporta dades sobre l’envelliment de la població de Sabadell. Entre altres, un de cada quatre ciutadans de Sabadell té  80 anys o més, i l’índex de dependència de la gent gran a Sabadell és del 28,5%, el més alt del Vallès Occidental.

La resolució ha estat rebutjada pels vots en contra de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Els representants de la CUP ni tan sols han assistit a la votació.

Després de la votació, Pol Gibert ha declarat que “de nou veiem com Esquerra Republicana promet tota mena d’acords just abans de les eleccions, però un mes després s’oblida de tot i vota en contra d’exigir a la Generalitat la construcció de la residència per la zona sud de Sabadell. Nosaltres, els socialistes, no podem tolerar que una lluita ciutadana de més de 15 anys s’intenti tancar en fals fent pagar als ciutadans de Sabadell el que ha de pagar la Generalitat, per això els hi exigim que donin la cara”.

D’altra banda, Gibert ha celebrat que s’hagi aconseguit aprovar que es doni comptes de la situació davant dels grups municipals a l’Ajuntament i la Plataforma en Defensa de la Residència del Sector Sud. “La Generalitat és la responsable de construir l’equipament, així que volem que retri compte davant dels veïns i veïnes i dels seus representants”.