Sabadell

Els socialistes detecten deixadesa en el manteniment del polígon industrial de Can Roqueta

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de Sabadell tem que la inactivitat del govern municipal en tots els àmbits afecti ara a l'estat dels polígons industrials de la ciutat. El deteriorament està apareixent ja en alguns punts del polígon de Can Roqueta.

El primer secretari, Pol Gibert, amb la secretària de política municipal, Marta Farrés
El primer secretari, Pol Gibert, amb la secretària de política municipal, Marta Farrés

L'estat d’higiene i de cert abandonament en alguns trams del polígon de Can Roqueta «pot ser preocupant a mig termini», segons els socialistes. Donant-hi una volta és molt fàcil trobar-hi deixalles, brutícia, males herbes, i mala il·luminació a les nits, a més  d'acumulació de brossa pels voltants dels contenidors. En conclusió, «una situació com aquesta requereix una actuació del govern de la ciutat per tal que no vagi a més», ha dit el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert.

Gibert recorda que en aquest polígon es troba la Fundació Privada Atendis, entitat sense ànim de lucre al servei de les persones amb discapacitat intel·lectual: «I hem detectat la dificultat que pateixen alguns usuaris d'aquesta fundació, i els seus familiars, per poder passejar amb comoditat pel sector i sense risc de caure, especialment aquells amb mobilitat reduïda».

Per això i pels nombrosos llocs de treball que genera aquest i d'altres polígons de la ciutat, «seria bo actuar paulatinament en la solució de tots aquests problemes, per millorar l'accessibilitat i ser atractius a futures empreses que es vulguin instal·lar en aquests terrenys», ha dit Gibert.

El líder dels socialistes sabadellencs no vol que la inactivitat i ineficàcia del quadripartit també «passi factura als nostres polígons, com ja ha passat amb el trànsit, l'espai públic, la neteja dels carrers o la inseguretat ciutadana. S'ha d'actuar quan es comença a detectar un problema i buscar solucions abans que sigui més greu».

El polígon de Can Roqueta és un punt molt important pel que fa a la indústria. Disposa d’una superfície de 72 hectàrees, un 80% aproximadament d’ocupació i un total de 248 empreses ubicades que ocupen a 4.125 personal treballador.

Gibert ha destacat la necessitat de tractar les àrees dels polígons industrials com si pertanyessin realment al nucli urbà, invertint en el seu manteniment i desenvolupament. Es tracta de destinar més recursos a aquestes zones, i que l'Ajuntament aposti decididament per la modernització dels polígons per dinamitzar l'economia i posar en valor l'economia productiva.