Sabadell

Els socialistes demanen a la Generalitat i a Endesa solucions urgents als talls elèctrics

  • Actualitzat:
  • Creat:

L’agrupació local reclama tant a Endesa, subministradora elèctrica, com a la Generalitat, qui té la competència per garantir el subministrament elèctric, solucions immediates als talls dels darrers dies.

Més de 800 habitatges de diferents punts de la ciutat pateixen problemes de subministrament elèctric, que s’han agreujat amb l’arribada de temperatures extremadament baixes. Tot i que el passat dissabte, un dels dies més freds dels darrers anys a Sabadell, la notícia va saltar als mitjans, els talls fa setmanes que es van produint sense que la companyia Endesa hagi solucionat el problema.

El primer secretari, Pol Gibert, ha recordat que si bé el subministrament elèctric depèn de la companyia Endesa, és la Generalitat, segons l’article 133 de l’Estatut, qui té la responsabilitat pública en garantir el subministrament elèctric en quant es considera un servei essencial. Segons Gibert “els afectats estan pagant a Endesa per un subministrament elèctric i el que reben a canvi són talls de llum constants en mig d’una onada de fred històrica

"A què espera la Generalitat en fer ús de les seves competències i garantir un subministrament elèctric en condicions?" Pol Gibert

“Un cop més” ha declarat Gibert “la Generalitat desapareix d’escena quan tenim un problema. Segons l’Estatut i la llei 18/2008 de garantia i qualitat del subministrament elèctric, el Govern de la Generalitat ha de controlar que les inversions siguin les necessàries i sancionar a les companyies que incompleixen. A què espera la Generalitat en fer ús de les seves competències i garantir un subministrament elèctric en condicions? Si el problema no es resol, exigirem  a la Generalitat que sancioni a la companyia. És intolerable tenir a centenars de veïns i veïnes pagant el rebut, mentre no poden cuinar o escalfar-se quan patim temperatures molt baixes”.

Per últim, l’agrupació socialista ha donat ple suport a les mesures empreses per l’Ajuntament per tal de portar els incompliments davant la fiscalia, i demana a la Generalitat que faci servir les seves competències.