Sabadell

Els socialistes demanen a Justícia una solució als problemes de calor als Jutjats

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup socialista al Parlament demana a la Consellera de justícia prioritzar les obres de renovació del sistema de climatització i no esperar a que la solució arribi a finals del 2021.

El Grup Socialista al Parlament a través de la portaveu de Justícia, Rosa Maria Ibarra, ha traslladat una bateria de preguntes en comissió a la Consellera de Justícia, Ester Capella,  sobre l’avaria al sistema de climatització dels Jutjats de Sabadell. Una avaria que impossibilita que s’hi puguin dur a terme les activitats normals durant l’estiu a causa de les altes temperatures, que arriben a superar els 30ºC a l’interior de les sales.

L’avaria s’arrossega des de fa anys i les altes temperatures que s’assoleixen a l’interior de l’edifici provoquen la suspensió de totes les activitats, judicis i vistes, agreujant el col·lapse que pateix l’administració de justícia. La Conselleria de Justícia, a través de la seva consellera, va assegurar que es “la renovació del sistema de refrigeració dels jutjats està en fase de projecte i l’inici de les obres”, però que en tot cas no s’iniciarà fins al juny de 2020 i no es podrà acabar fins al desembre de 2021. Els socialistes consideren que aquests són uns terminis del tot inacceptables per un problema que s’arrossega des de fa massa temps i que s’agreuja any rere any. Per la seva banda, el Col·legi d’Advocats ha demanat la dimissió de la Consellera Ester Capella a causa de la impossibilitat de resoldre aquest problema.

La Portaveu de Justícia pels Socialistes, Rosa María Ibarra, ha denunciat que “davant la gravetat d’aquesta situació que afecta a la seguretat i salut dels i les treballadores dels jutjats de Sabadell, com els seus usuaris, la consellera de justícia ens emplaci a donar solució al problema a finals de l’any 2021. És a dir, haurem de suportar dos estius més en aquesta situació”. Respecte a la postura que proposen els socialistes per acabar amb la calor durant l’estiu als jutjats de Sabadell, Ibarra apunta que “els socialistes no demanem a la conselleria que prioritzi al màxim l’inici dels tràmits per realitzar aquesta renovació. Els jutjats de Sabadell necessiten una solució i la necessiten ara, no al 2021.”

D’altra banda, el Primer Secretari del PSC de Sabadell i Tinent d’Alcadessa, Pol Gibert, ha assegurat que tenen previst trobar-se amb els responsables de la conselleria abans d’acabar el mes, avançant la trobada prevista pel setembre a la vista dels esdeveniments. “Fa una setmana vam poder escoltar a la Consellera dient que no hi hauria solució a les altes temperatures fins d’aquí dos anys i mig. No podem tolerar tenir un servei públic en unes condicions que fan impossible el funcionament del jutjat. La Conselleria ha de posar solucions sobre la taula, i han de ser efectives molt abans de 2021”.