Sabadell

El PSC valora positivament la dissolució d'ETA tot i que «aquest final no repararà mai el dany a les víctimes»

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC es mostra alleujat i esperonat amb el recent anunci del final definitiu d'ETA. No obstant, vol donar tot el seu suport i reconeixement a les víctimes d'atemptats, com el que va acabar amb la vida de sis policies nacionals l'any 1990 a Sabadell.

Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell i diputat al Parlament
Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell i diputat al Parlament

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, ha dit que «la banda terrorista ETA ha estat derrotada per la democràcia des de fa temps i ara, per fi, podem dir que tot s'ha acabat».Gibertha volgut recordar a totes les víctimes i els ha expressat tot el suport i el reconeixement del PSC de Sabadell. El polític ha fet una menció molt especial a les famílies dels sis policies nacionals que van ser l'objectiu de la banda terrorista fa 28 anys quan es dirigien a l'estadi de la Nova Creu Alta per exercir la seva feina de seguretat.

El líder dels socialistes sabadellencs considera que aquesta victòria de la democràcia no és total perquè al llarg d'aquestes dècades ETA ha assassinat a molta gent, amb la repercussió que això ha tingut en les seves famílies «i a Sabadell hem sigut testimonis d'aquest patiment».

Unitat dels demòcrates

En qualsevol cas, i esperant que aquest comunicat sigui el punt i final d'ETA, Gibertva apuntar que «la unitat de tots els demòcrates enfront de la xacra del terrorisme ha de ser una de les principals lliçons que hem d'assegurar i enfortir en el combat que tenim contra qualsevol tipus de terrorisme».

D'altra banda, ha dit que una vegada eliminat el terrorisme d'ETA, caldrà seguir per eliminar la violència i la coacció, i promoure la convivència, la tolerància i el respecte: «Una societat avançada com la nostra requereix anar molt més enllà, aconseguir una cosa tan senzilla com que tots respectem el pensament dels altres, especialment quan no coincideix amb el nostre».