Sabadell

El PSC reclama un calendari d'actuació per abordar millores a l'espai públic del Torrent del Capellà

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC reclama al govern de la ciutat un calendari d’actuacions, conjuntament amb l’associació de veïns del Torrent del Capellà, per abordar millores a l’espai públic de la zona, prioritzant l’asfalt i les voreres dels carrers de les Dàlies i Geranis.

Pol Gibert i Marta Farrés amb veïns i veïnes del Torrent del Capellà
Pol Gibert i Marta Farrés amb veïns i veïnes del Torrent del Capellà

L’associació de veïns del Torrent del Capellà ha reclamat de forma reiterada una sèrie de millores a l’espai públic del barri, mitjançant tots els canals possibles «però no han rebut una resposta satisfactòria de l'Ajuntament». 

Els socialistes van reunir-se fa pocs dies amb els veïns i veïnes del Torrent del Capellà per analitzar la situació i recollir les seves reivindicacions per presentar una moció al Ple municipal del proper 31 de maig. 

La passivitat del govern municipal ha estat determinant per afavorir un  deteriorament progressiu de l’asfalt i les voreres d'alguns carrers del barri, «i de que la situació pugui agreujar-se si no s’actua urgentment», ha dit el primer secretari del PSC de Sabadell,Pol Gibert. 

«Hem pogut detectar in-situ com les arrels d’alguns arbres estan aixecant les voreres del barri i l'asfalt, dificultant el pas de persones amb mobilitat reduïda, provocant caigudes i el deteriorament dels vehicles», ha recordat Gibert. Per això, el PSC exigeix l'elaboració d'un estudi per substituir aquestes especies d’arbres en el perímetre afectat.

Així mateix, reclamen al govern de la ciutat «implicació»per fer de mitjancer amb les entitats bancàries per recuperar una sucursal al barri, després de tancar recentment l'única que hi havia.      

D'altra banda, els socialistes recorden que el govern encara no ha reposat el mobiliari urbà que va treure per les obres d'ampliació dels  Ferrocarrils de la Generalitat al carrer Clavells. La secretària de Política Municipal, Marta Farrés, explica que«bàsicament proposem tornar a col·locar bancs i papereres, que dignificarien  la connexió entre el barris del Torrent i la Ronda Collsalarca, zona de pas habitual de la gent gran i que ara no troben on seure per descansar». 

El Parc Nord

En la moció elaborada pels socialistes, també es demana netejar de brutícia el talús de la carretera de Castellar i que d’una manera definitiva, es presenti el projecte d’urbanització del Parc del Nord, «aturat des que va entrar a l'Ajuntament el quadripartit».

Sobre el Parc Nord, el PSC de Sabadell ha denunciat l'estat en el que es troba, amb brutícia, runa, i material abandonat, entre altres deixalles. Aquesta situació contrasta amb el que era un dels projectes estrella del govern municipal, «segons han reiterat ells mateixos».

En canvi, ara ens trobem amb uns terrenys deixats, deteriorats, abandonats i sense inversió. «Un cop més, ens trobem davant d’un incompliment de les promeses del quadripartit, que ja ha anunciat que el projecte l’haurà d’afrontar el proper govern de la ciutat», diu Gibert.