Sabadell

El PSC proposa un salari mínim municipal per a totes les empreses que presten serveis a l'Ajuntament

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC demanarà a l’Ajuntament de Sabadell establir un salari mínim municipal per a totes les empreses que li proveeixen serveis, de com a mínim 15.000 euros bruts a l’any, per acabar amb la precarietat de llocs de treball, especialment el femení.

Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell i diputat al Parlament
Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell i diputat al Parlament

«Aquesta hauria de ser una condició indispensable i obligatòria en tots els plecs de clàusules que l'Ajuntament tregui a concurs públic per contractacions de serveis externs», ha dit el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert.La moció proposa un model similar al que ja ha elaborat i ha començat a implementar el consell comarcal del Vallès Occidental, on s'estableix el mínim de 15.000 euros bruts a l'any (1.071 euros mensuals en 14 pagues).

En cas de rebre el suport majoritari, volen que es comenci a aplicar de forma immediata a tots els plecs de clàusules que es redactin a l'Ajuntament de Sabadell. I, amb especial atenció, al plec de clàusules relatiu als diferents lots del contracte per a la prestació del servei de neteja als equipaments municipals.

La mesura que proposen els socialistes seria molt adient per a l'Ajuntament local atès que presta diferents serveis de titularitat pública com la neteja d'edificis públics, el servei d'atenció a la dependència, el servei d'auxiliars de la llar, entre d'altres.

«L'Ajuntament ha de ser un motor de referència en l'aplicació d'un salari mínim municipal, per tal que tot el personal que hi treballi, ja sigui intern o extern, tingui un nivell mínim retributiu», ha assenyalat Gibert.

El polític insisteix que la ciutat de Sabadell ha de ser un municipi que treballi contra la pobresa i la desigualtat salarial, i a favor del trencament de la bretxa salarial entre dones i homes. La moció busca que no es creïn dues escales de treballadors amb sous diferents si el servei el presta l'Ajuntament o està externalitzat.

 «Pensem que aquesta mesura és imprescindible a l'Ajuntament de Sabadell, ja que moltes de les empreses que presenten les seves ofertes competeixen en l’àmbit del preu reduint la massa salarial i/o el nivell retributiu per poder fer així una oferta més competitiva a costa dels treballadors/es», ha explicat Gibert. «Per això es tan necessari posar uns límits, i utilitzar l’Ajuntament com a palanca de canvi cap a unes millores condicions laborals», ha conclòs.

Els socialistes preparen una xerrada en el marc de la celebració de l'1 de maig per parlar de la proposta de establir un salari mínim municipal.