Sabadell

El PSC proposa el trasllat de la Comissaria de la Policia Municipal a la zona Nord

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC proposa la construcció d'una nova comissaria de la Policia Municipal que substitueixi a la de Can Marcet que, asseguren, ha quedat obsoleta. La seu seria més gran, més accessible i amb tots els avenços tecnològics en matèria de telecomunicacions.

Pol Gibert i Marta Farrés amb els veïns i veïnes de la zona Nord
Pol Gibert i Marta Farrés amb els veïns i veïnes de la zona Nord

«Obsoleta, petita i desfasada». Així defineix la Comissaria de la Policia Municipal de Sabadell el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert. La actual prefectura de Can Marcet, que ocupa un edifici de dues plantes del carrer Pau Claris, 100, «ha arribat al límit», segons Gibert, «i cal un canvi per millorar les condicions laborals dels agents i el servei que s'ofereix als ciutadans i ciutadanes».

El PSC ha començat així a desgranar alguna de les principals propostes que inclourà dins del programa electoral que estan elaborant per a les properes eleccions municipals de 2019. Una de elles, és dotar d'una nova seu al cos policial a la zona Nord de la ciutat, més gran, en una ubicació amb accés a les principals connexions i en un sector amb molta població. 

La Policia Municipal de Sabadell podria estrenar la nova prefectura en la propera legislatura, si el PSC torna al govern de la ciutat. Els socialistes han afirmat que les dependències actuals han quedat desfasades per donar servei a una població que ja passa dels 210.000 habitants. 

Abans d'assumir aquest repte, el PSC s'ha reunit amb veïns i veïnes i amb representants de la Policia Municipal. A més, anuncien que en els propers mesos intensificaran aquestes trobades per perfilar com serà l'edifici. De fet, ahir van fer una assemblea veïnal a la Biblioteca del Nord per presentar el projecte i conèixer la opinió i els suggeriments dels ciutadans i ciutadanes sobre la iniciativa, que va ser molt ben rebuda pels veïns i veïnes del barri.

La nova comissaria hauria de disposar d'una de zona d’atenció al públic més gran, àrea de detinguts amb un espai adequat, oficines i vestidors renovats, serveis, lavabos i menjador per als efectius del cos policial. L’equipament hauria d'incorporar, també, avenços tecnològics en matèria de telecomunicacions. També inclouria mesures per reduir la despesa energètica amb enllumenat de leds i sistemes que adeqüen la potència dels llums a les necessitats de cada moment.

Un govern que menysprea al cos policial

Els socialistes denuncien la manca de 80 agents per arribar als 300 efectius necessaris per tirar endavant el model de proximitat, tal com demana des de fa temps la secció de l'Ajuntament de Sabadell del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT).

Per aquest motiu, entenen que el projecte de trasllat a la nova seu policial hauria d'anar acompanyat d'un increment de la plantilla i d'un pla d'actuació per millorar el servei. «L'actual govern no ha estat capaç d'assumir aquest repte i ha menyspreat al cos policial, evitant el diàleg i prenent decisions errònies que han perjudicat als agents i a la seguretat ciutadana», ha dit Gibert. El primer secretari és partidari d'actuar i deixar de banda els processos participatius que no han aportat solucions -com els que ha fet l'actual govern- «alguns d’ells no han servit per res, només per consolidar una aturada tècnica de l'Ajuntament».

Les línies de treball

La secretària de Política Municipal, Marta Farrés, ha explicat que «comencem a desgranar les nostres principals propostes perquè tenim la intenció d'arribar a les eleccions municipals de 2019 amb un pla de govern tancat amb projectes ja debatuts i llestos per poder tirar-los endavant».