Sabadell

El PSC presenta una moció al Ple davant la inacció del govern en la crisis de les xinxes a Espronceda

  • Actualitzat:
  • Creat:

Espronceda ha trobat en l'Ajuntament una paret on s'han estavellat les queixes veïnals sobre la plaga de xinxes de llit que afecta al barri. El PSC anuncia la presentació d'una moció exigint al govern que lideri un pla per eradicar aquest problema.

Pol Gibert
Pol Gibert

En la moció, el PSC reclama que s'habiliti un grup de referència al barri, format per personal del departament de salut de l’Ajuntament, del CAP de referència de la zona afectada, del departament de neteja i residus, del districte i de serveis socials, per coordinar al màxim totes les afectacions que es puguin desenvolupar de la plaga, tant a Espronceda com a altres zones.

Els socialistes demanen a la moció que l’Ajuntament lideri accions, doni el seu suport a les comunitats de propietaris afectades i es posi a la seva disposició per facilitar la contractació d'una empresa fumigadora. «L'Ajuntament ha d'estar al costat dels ciutadans en situacions greus com aquesta, i assessorar-los dels moviments que poden fer per acabar amb la plaga. No poden deixar sols als veïns i veïnes davant la problemàtica»,ha dit Pol Gibert.

Per això, els socialistes opinen que l'Ajuntament ha de posar a l’abast dels veïns i comunitats que ho necessitin els mitjans per aconseguir ajudes econòmiques per poder eradicar la infecció de xinxes.

En la moció demanen previsió de cara al futur: «Davant la possibilitat de l'aparició de noves plagues en el futur, exigim l'elaboració d'un protocol d’actuació en cas que aquestes afectin espais tan privats com públics, per poder actuar amb molta més celeritat en un futur si es torna a desenvolupar un episodi d’aquestes característiques».

La falta d'implicació del govern en la resolució d'aquest problema ha decebut als veïns i veïnes, segons Gibert: «Ens tornen a demostrar que estem davant del govern de la decepció, i no de la transformació i el diàleg».