Sabadell

El PSC pregunta al Parlament sobre el tancament de llits i quiròfans al Taulí durant l'estiu

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de Sabadell alerta que aquest estiu l’Hospital Taulí pot quedar a mínims si es tornen a tancar llits i plantes com ha passat en anys anteriors. Els socialistes han preguntat al Parlament quin serà el pla d'actuació durant el període de vacances.

Hospital Taulí
Hospital Taulí

Des de fa temps, els socialistes venen denunciant la situació en què es troba l’hospital, tant al Nadal com a l'estiu, amb un servei d’Urgències que queda col·lapsat, i unes llistes d’espera que arriben als 12 mesos. 

Segons Pol Gibert: «De moment, ningú ens ha informat quin és el pla d'actuació de l'hospital per a la campanya d'estiu, i això que el govern municipal té dos representants en el Consell de Govern de la Corporació Sanitària del Parc Taulí». Pel primer secretari, hi ha una deixadesa que afecta molt negativament en la sanitat de Sabadell i de la comarca generant incertesa i preocupació entre la ciutadania «i el nostre Ajuntament no vol posar-se al capdavant per buscar solucions».

Davant la falta d'informació, el PSC va entrar ahir al Parlament de Catalunya diferents preguntes sobre aquest tema. «Volem saber quants llits i quants quiròfans s’han tancat aquest estiu a l’Hospital Parc Taulí, la data en que es van tancar i quan té previst el Govern tornar-los a obrir», ha dit Gibert. El polític sabadellenc també ha requerit al Parlament quines repercussions té pels ciutadans el tancament d'aquests llits.

Així mateix, els socialistes han demanat quin és el pla d’acció, de reducció de plantilles, horaris i activitats per l’Hospital per aquest estiu «per saber què es poden trobar els ciutadans i ciutadanes de Sabadell i la comarca».

El primer secretaricritica el silenci de l'Ajuntament sobre la situació del Taulí: «No és de rebut que mentre els pacients esperen hores i dies a urgències perquè no hi ha espai, resulta que es tanquen habitacions».