Sabadell

El PSC lamenta l’anunci de la marxa del Banc Sabadell de la seva ciutat per la imminent declaració d'independència a Catalunya

  • Actualitzat:
  • Creat:

«Instem al Govern de la ciutat a fer tot el possible per evitar que es prengui una decisió tan negativa per Sabadell»

Els socialistes sabadellencs han lamentat profundament que Banc Sabadell, fundat al 1881, hagi decidit canviar la seva seu «fora de la ciutat que el va veure néixer». El PSC ho qualifica de «molt mala notícia» i culpa al Govern de la Generalitat i la CUP per la seva obsessió de declarar unilateralment la independència de Catalunya.

El PSC de Sabadell responsabilitza al Govern de la Generalitat per la seva fugida cap a l'abisme que està tenint noves conseqüències, com la decisió de Banc Sabadell de traslladar la seva seu social fora de Catalunya. Segons els socialistes, la postura del BS és un clar símptoma del creixement de la preocupació en el món econòmic davant la deriva independentista de Junts pel Sí i de la CUP.

La deriva de Puigdemont i la ineptitud de Rajoy són, segons els socialistes sabadellencs, les principals causes dels darrers esdeveniments «que, entre altres coses, pot deixar a la nostra ciutat sense una de les principals entitats originàries de Sabadell, amb més de 130 anys d'història».

«En cas d'independència, l'entitat sabadellenca perdria el suport del Banc Central Europeu i la garantia del Fons de Dipòsits», ha dit Pol Gibert. Aquest primer pas a Sabadell evidencia que el sector financer i empresarial està preparant «plans de contingència» davant la imminència de la declaració unilateral d'independència (DUI).

«Tot i que es tracta de canvis nominals, que no suposarien moure a la gent, ni afectacions als dipòsits, sí denota l'estat d'ànim d'una part del moviment econòmic català de conseqüències impredictibles», han dit els socialistes.

Segons el PSC, la situació actual a Catalunya provoca nervis i molta preocupació, i han insistit que la incertesa sobre la DUI fa que les empreses i les entitats financeres estiguin alerta, també les de Sabadell. Per això, instem al Govern quadripartit a defensar el manteniment d’una entitat històrica com aquesta, tot i estar formats pels partits que volen proclamar la DUI. “Han de prioritzar Sabadell i els seus interessos” ha afegit el Primer Secretari, Pol Gibert.