Sabadell

El PSC inicia una ofensiva parlamentària davant el tancament d'oncologia pediàtrica del Taulí

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC demana la compareixença del Delegat del Govern i tinent d'alcalde d'ERC a l'Ajuntament de Sabadell, Juli Fernández, per conèixer els motius de la Generalitat per retallar el servei d'Oncologia pediàtrica de l'Hospital Taulí.

Hospital Taulí
Hospital Taulí

Els socialistes exigeixen a Fernàndezque també expliqui perquè s'ha començat a aplicar aquest desmantellament amb secretisme. «El   senyor Fernandez ja va demostrar la seva obediència de partit regalant quatre milions d’euros dels veïns/es de Sabadell per millorar unes urgències que no sabem ni quan es faran. Ara vol regalar el servei d’oncologia pediàtrica a la Vall D’Hebron o defensarà els interessos dels seus veïns?».

A més, la decisió ha trobat l’oposició de la comarca «Demanem que l’Ajuntament de Sabadell se sumi a Terrassa i tots els municipis de la comarca que s’han plantat davant aquest anunci. Hem d'anar junts en aquest tema, defensant el serveis públics davant una retallada en diferit», ha dit el diputat i primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert.

Els socialistes han entrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya instant al Govern de la Generalitat a no portar a terme el tancament del servei per després derivar-lo cap a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. «No volem que els infants en tractament i les seves respectives famílies s’hagin de desplaçar diàriament fins a Barcelona. No quan podem tenir el servei a prop de casa», ha indicat el diputat.

«Així, volem que el Parlament també expressi el seu suport al Taulí i als seus professionals com un servei públic fonamental per a la Comarca del Vallès Occidental», ha insistit Gibert.

La recollida, en pocs dies, de més de 30.000 firmes en contra d'aquesta decisió ens demostra que la protesta contra aquesta nova retallada «té un ampli consens ciutadà, que es mobilitza davant una retallada tan sensible com aquesta», ha dit el diputat.  

L’Hospital Parc Taulí s’hauria de convertir en un veritable hospital de referència a nivell comarcal, però la realitat és una altra: va perdent serveis i no es destinen els recursos necessaris per millorar les seves condicions. 

Actualment es troben en tractament uns 200 casos d’oncologia pediàtrica, 17 dels quals es tracten a l’Hospital Parc Taulí.