Sabadell

El PSC es posa al capdavant de la reivindicació per aconseguir la construcció de l'IES Can Llong

  • Actualitzat:
  • Creat:

La construcció de l'IES Can Llong-Castellarnau va quedar a expenses de la «disponibilitat pressupostària». Com el tema es demora, el PSC s'ha reunit amb Comissió Institut Arraona-Can Llong-Escola Virolet per demanar explicacions a la Generalitat.

Marta Farrés, Ramon Burgués i Pol Gibert amb Pilar Gómez
Marta Farrés, Ramon Burgués i Pol Gibert amb Pilar Gómez

El primer secretari del PSC de Sabadell i diputat, Pol Gibert, ha dit que «la construcció d’aquest institut és una necessitat de la ciutadania de Sabadell, i simplement demanem a la Generalitat de Catalunya que compleixi amb unes obligacions que va adquirir fa més de quatre anys».

Pol  Gibert, acompanyat de la secretària de Política Municipal, Marta Farrési de l'exregidor d'Educació, Ramon Burgués,van reunir-se amb la responsable de la comissió Institut Arraona-Can Llong-Escola Virolet, Pilar Gómez. En la trobada van analitzar quines eren les previsions per construir l'institut.

Gibert considera un despropòsit que fins ara l'administració catalana no hagi informat sobre quin calendari tenia previst per a l’elaboració del projecte i l’execució de les obres del nou institut: «Ara, sembla que estan enllestint el projecte, però volem saber si ja estan acceptats el terrenys que va cedir l'Ajuntament a la Generalitat, dates possible de construcció i pressupost». El diputat ha confirmat que properament redactarà diferents preguntes per interpel·la al Parlament sobre aquest tema.

La realitat, segons el diputat sabadellenc, és que «és indignant que molts dels alumnes que han estudiat a Can Llong els últims anys ho hauran fet en barracons. Tant a primària, com a secundària, i també el batxillerat. Tot el cicle educatiu de desenes d'estudiants dins d'uns mòduls sense les condicions òptimes».

Gibert diu «cal treballar des del Parlament per solucionar aquesta injustícia i exigir a l'administració, ara que s'està conformant el nou govern, informació sobre l'estat dels tràmits per a la construcció d'aquest equipament tan necessari al barri».

Cal recordar que en l'actualitat, les classes de Secundària s'imparteixen en mòduls prefabricats, que es van habilitar a l'inici del curs 2014-15 en terrenys situats al costat de l'escola Can Llong (al carrer Praga), i que presenten importants mancances.

Canvis d'ubicació

Els socialistes no estan d'acord amb el canvi d'emplaçament de l'escola Virolet i de l'IES que van pactar Generalitat i Ajuntament. Ara, l’escola Virolet anirà al costat de les actuals cargoleres del propi Virolet, al costat de l’escola Mas Boadella. Mentre, l’institut Arraona-Can Llong s’ubicarà on l’Ajuntament preveia fer-hi el Virolet, entre els carrers de Zuric i la via del tren.

Segons Gibert hauria estat més adequat: «Destinar a l'escola Virolet els terrenys, entre Can Llong, Can Rull i Cifuentes, a prop de la deixalleria Punt Blau 3 i no gaire lluny del municipal de futbol de Can Rull. D'aquesta manera es podria donar resposta a les necessitats futures, tant de Can Llong com de Cifuentes».

Sense mapa escolar

També és preocupant que el govern municipal no hagi estat capaç d'elaborar un mapa escolar adaptat a la realitat actual de Sabadell. «És absolutament necessari per planificar el futur de l'educació en base al parc escolar de Sabadell», ha dit Gibert.