Sabadell

El PSC és la llista més votada a Sabadell i guanya en escons a Catalunya per primera vegada

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC és el partit més votat el 14 de febrer a Sabadell, al Vallès Occidental i a Catalunya per primera vegada.

El PSC un cop més ha estat la força més votada a Sabadell i al Vallès Occidental en unes eleccions, havent rebut prop d’un 26% dels vots. Aquest resultat millora els resultats obtinguts a les dues eleccions generals de 2019, quan el PSC va obtenir el 25% i el 22% dels vots i puja més de 10 punts respecte als resultats de les anteriors eleccions autonòmiques.

El PSC, a més, ha obtingut el 31% dels vots a Santa Perpètua, el 32% a Polinyà, el 33% a Ripollet o el 30% a Montcada. A Sabadell, el PSC ha assolit un excel·lent resultat amb 21.648 vots i el 27% dels vots, el que suposa un ascens de quasi l’11% i de més de 1200 vots respecte a les eleccions de 2017. A més, la candidatura del PSC treu set punts d’avantatge i quasi 100 vots més que la segona força més votada a la ciutat.

Després d’una jornada electoral marcada per la baixada de la participació i per les mesures de seguretat desplegades pels ajuntaments en els col·legis electorals, el PSC ha guanyat en l'àmbit català tant en vots com en escons per primera vegada des de la recuperació de l’autogovern.

En l'àmbit comarcal, Pol Gibert tornarà a ser diputat al Parlament i David González, el candidat jove a la llista del PSC, ha obtingut també l’acta de diputat. Pol Gibert, que ha passat la nit electoral a Sabadell, considera que “el resultat electoral es fruit de molts anys de feina. Hem recorregut la comarca explicant el nostre programa electoral i les nostres propostes per passar pàgina als darrers 10 anys de decadència”.

També ha afegit que “hem d’agrair a tots els que han estat a les meses electorals, al personal de neteja i seguretat i a tothom que ha donat la seva confiança en el projecte encapçalat per Salvador Illa i els socialistes”. Miquel Iceta “Hem viscut la nit electoral que somiaven. Hem d’agrair la feina als apoderats i apoderades del partit dels socialistes”.

“Hem tornat a ser el primer partit de Catalunya. No ho aconseguíem des dels temps de Pasqual Maragall. La victòria de Salvador Illa subratlla l’encert de l’orientació de la nostra aposta pel diàleg i el retrobament feta per Pedro Sánchez”. Iceta ha estat també l’encarregat de cedir la paraula al gran guanyador de la nit, Salvador Illa.

“Catalunya ha donat una lliçó de civisme i maduresa votant en circumstàncies molt excepcional”. “Havíem de votar amb esperança i vull agrair a tots els ciutadans que han votat amb esperança i mirant al futur”, ha declarat Illa al seu discurs. “La nostra victòria té un significat molt clar: passar pàgina i escriure una nova pàgina a Catalunya Canviar per trobar-nos, tornar a escoltar-nos, tornar a mirar-nos i retrobar-nos.

Catalunya ha tornat, la Catalunya de sempre. El canvi ha vingut per quedarse i em presentaré a la investidura. El canvi és imparable”. Illa ha tancat el seu discurs com a guanyador agraint el suport del president del govern, Pedro Sánchez, a Miquel Iceta, a l’equip de campanya, i a tota la família del Partit dels Socialistes i del seu partit germà, el PSOE.