Sabadell

El PSC denuncia que la manca de diàleg del quadripartit els ha portat a un nou procés judicial

  • Actualitzat:
  • Creat:

Davant les imputacions a Maties Serracant i 7 persones més de l'Ajuntament per prevaricació, el PSC lamenta que Sabadell torni a l'actualitat per un tema com aquest «i que es danyi la imatge de la ciutat quan tot això es podia haver solucionat amb diàleg»

Cristian Sánchez, Pol Gibert, Josep Ayuso i Ana Carrasco
Cristian Sánchez, Pol Gibert, Josep Ayuso i Ana Carrasco

Els investigats (abans imputats) hauran de declarar arran d’una querella interposada per SMATSA després que l'Ajuntament acusés l'empresa d'inflar els costos dels seus serveis en sis milions d'euros.

Arran de les imputacions, que afecten a l'alcalde Maties Serracant, als regidors Lluis Perarnau i Xavier Guerrero, als assessors del govern Jordi Colomer i Xavier Ludevid, a dos funcionaris municipals i també a l’exregidor Albert Boada, els socialistes demanen primer de tot: «Respecte a les decisions dels tribunals així com als seus processos».

Sobre el conflicte entre SMATSA i Ajuntament, el portaveu del Grup Municipal del PSC, Josep Ayuso recorda que els socialistes van intentar reconduir-ho amb una moció que van presentar al darrer Ple municipal. En el text demanaven un diàleg a quatre bandes (govern, empresa, oposició i comitè d'empresa) per buscar solucions a les desavinences: «Però davant la manca de diàleg al qual ens té acostumat aquest govern, hi van votar en contra, provocant ara un problema d'enormes dimensions».

El portaveu socialista exigeix al govern municipal «primer, transparència i segon, que es convoqui la comissió de seguiment que estableix el contracte amb SMATSA i la comissió política i tècnica, tal com hem demanat en multitud d'ocasions, sense gaire èxit». Segons Ayuso, és en aquest espai on es discuteixen els temes «i no als jutjats».

Els socialistes s'han queixat que el govern torna a donar l'esquena a les seves responsabilitats: «Per començar, avui han decidit informar de tot plegat als mitjans de comunicació abans que als propis grups municipals de l'oposició».

Sense diàleg

El diàleg que ha rebutjat  el govern, podia haver evitat la judicialització d'un procés que pot costar, en advocats i informes encarregats per l'Ajuntament, com a mínim 160.000 euros. A més, Ayuso ha criticat que el govern no hagi volgut donar cap informació al respecte d'aquest tema: «Transparència zero, com sempre».

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, diu que «avui és un dia trist pera  la ciutat perquè tenim un nou procés judicial obert contra el govern. A més, a això hem de sumar que ahir l'alcalde va donar una altra mala notícia, reconeixent públicament que no hi ha cap projecte per a la ciutat».

Gibert ha demanat al quadripartit que deixin d'hipotecar el futur de la ciutat amb la seva mala gestió i amb els processos judicials oberts. A més, volen mostrar el suport del PSC als treballadors i treballadores d'SMATSA «que, malgrat la situació, continuen treballant amb professionalitat i prestant el servei públic encarregat a l'empresa».

Segons Gibert: «Els socialistes de Sabadell estem compromesos amb la regeneració democràtica i política, especialment a la nostra ciutat. El bon nom de la ciutat i les seves institucions porten temps en dubte, i cal fer un esforç tots plegats per acabar amb aquesta deriva».