Sabadell

El PSC demana respostes pels pisos amb aluminosi de Merinals davant del risc d'esfondrament

  • Actualitzat:
  • Creat:

Davant la situació crítica que estan vivint els veïns i veïnes de set blocs de pisos amb aluminosi de Merinals, el PSC ha presentat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya per conèixer si pensen aplicar alguna mesura per evitar un esfondrament.

Algúns dels blocs afectats a Merinals
Algúns dels blocs afectats a Merinals

Unes 150 famílies de set blocs amb aluminosi del barri de Merinals porten 25 anys sense una solució definitiva. Aquests edificis, a diferència d'altres del mateix sector que es van enderrocar, només van ser rehabilitats. «Els veïns asseguren que les reformes que es van fer, no han millorat l'estat dels habitatges i que alguns encara estan pitjor i s'han hagut d'apuntalar»ha explicat el primer secretari del PSC de Sabadell i diputat sabadellenc, Pol Gibert.

Davant el temor d'un esfondrament, el residents demanen a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que com a titular del barri faci l'enderrocament  dels pisos i traslladi als veïns a pisos en condicions. «El problema és que l'Agència de l'Habitatge ha fet informes on assegura que la situació d'aquests blocs no és alarmant, i això no és el que realment es pot veure ara en aquest barri», diu Gibert. 

Els socialistes pregunten al Parlament si l'Agència de l'Habitatge té coneixement de la situació d'aquests blocs i si ha visitat els edificis per tenir informació de primer mà. En cas que sigui així, el PSC vol saber si s'ha previst alguna intervenció urgent «com es va fer amb centenars de veïns i veïnes anteriorment, i si han elaborat algun calendari d'actuacions», insisteix el diputat.

Atesa la gravetat de la situació, Gibertha aprofitat per preguntar al Parlament la relació d'habitatges afectats per greus malalties estructurals al Vallès Occidental, desglossat per municipis, i quines polítiques s'estan duent a terme per rehabilitar-los i, si s'escau, reallotjar als residents.

Els socialistes tenen previst reunir-se amb l'associació de veïns de Merinals i amb els residents dels blocs afectats per tractar el tema i analitzar les possibles accions per demanar respostes a l'Agència Catalana de l'Habitatge.