Sabadell

El PSC demana recuperar la recepció oficial a les entitats per l'Aplec de la Salut

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'Aplec de la Salut arriba un any més sense la recepció oficial a les entitats, després que l'actual govern decidís eliminar-la del programa al 2016. El PSC proposa recuperar la tradició com a punt de trobada dels sabadellencs i sabadellenques.

Santuari de La Salut
Santuari de La Salut

La ciutat celebrarà durant tot aquest cap de setmana, i especialment dilluns, la que es considerada la segona Festa Major de Sabadell i una de les manifestacions culturals i religioses més antigues de la ciutat, amb més de 300 anys d’història. No obstant, des de fa un parell d'anys, l'actual govern quadripartit ha decidit eliminar la recepció oficial que l'Ajuntament i l'alcalde oferia a les entitats a l'Hostatgeria.

Segons el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert: «Com ja va fer per la Festa Major, el govern ha decidit anul·lar la recepció que l'Ajuntament tradicionalment feia amb les entitats, perdent un nou espai de trobada». 

El líder dels socialistes sabadellencs creu que el govern en comptes de recuperar punts de relació i de diàleg «s'està carregant les tradicions pròpies de la ciutat i afavorint el desgast de l'orgull sabadellenc». Gibertno entén com l'Ajuntament pot confondre la religiositat, que té el seu protagonisme evident a l'Aplec, amb els actes institucionals «que són per a tothom».

Els socialistes proposen recuperar la recepció oficial a les entitats, que es feia des de l'època de l'alcalde Antoni Farrés, per promocionar la relació entre associacions, agrupacions i sabadellencs i sabadellenques en general a la que es considerada la segona Festa Major de Sabadell.

De fet, des de la Fundació de la Mare de Déu de La Salut ja van mostrar la seva sorpresa al 2016 per la suspensió de la recepció que tradicionalment feia l’alcalde de la ciutat amb motiu de l’Aplec. 

Pol Gibertcomenta la importància que les relacions entre el bisbat, l'Ajuntament i les entitats de la ciutat siguin cordials, i subratlla la voluntat per la seva part que així sigui. «És una festa gran per tots els sabadellencs i sabadellenques i podem gaudir-ne en un dels principals santuaris catalans per la seva bellesa i entorn», diu el polític. «Sembla que aquest govern vol fugir de tot el que sigui participació i diàleg amb la gent», ha conclòs Gibert.