Sabadell

El PSC demana la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana per la gestió de l'ocupació de l'Ajuntament

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC demana la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana, Lluis Perarnau, per la seva ineficiència al capdavant de la crisi per l'ocupació de l'Ajuntament i per diverses accions anteriors que han demostrat que no està a l'alçada del càrrec.

Pol Gibert i Josep Ayuso
Pol Gibert i Josep Ayuso

Els socialistes opinen que el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluis Perarnau, ha trepitjat moltes línies vermelles, primer amb els drets laborals dels agents de la Policia Municipal, després amb la inacció davant la crema de contenidors i cotxes a Sabadell i, per últim, amb la gestió de la crisi de l'ocupació de l'Ajuntament. 

Pol Gibert ha explicat que els han informat que el regidor de Seguretat Ciutadana va donar instruccions per tal que la Policia Municipal no s'apropés a l'Ajuntament. «Això és connivència amb els ocupants, on també havien coneguts d'integrants del govern. Per tant, no poden dir que no sabien que passaria això», ha dit Gibert. Per tots aquest motius«demanem la dimissió del regidor, Lluís Perarnau».

Preocupació

El PSC ha expressat avui la seva preocupació arran de la ocupació que aquest cap de setmana s'ha fet de l'edifici de l'Ajuntament per part de membres del CDR i ha criticat la actitud còmplice del govern en el conflicte.

Els socialistes han denunciat que l'alcalde, Maties Serracant, no ha fet les accions necessàries per desallotjar i garantir la normalitat en aquest espai «de tothom», quan tocava. «Les explicacions que Serracant ha donat a la Junta Deliberativa d'aquest matí han estat insuficients i no ens garanteix que accions com la del cap setmana tornin a repetir-se», ha dit el Primer Secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert.

El govern de Sabadell és el garant de la bona convivència entre tots els ciutadans i totes les ciutadanes, i ha de fer respectar la institució i els edificis municipals «i pensem que en la gestió d'aquesta crisi no ha estat a l'altura», ha ditGibert.

El portaveu del grup municipal del PSC, Josep Ayuso, ha denunciat la manca de seguretat protagonitzada pels responsables polítics del govern en permetre que 24 persones, entre ells alguns encaputxats, es quedessin a dormir de divendres a dissabte «sense que hi haguès cap identificació dels ocupants. La seguretat de l'edifici de l'Ajuntament ha estat nul·la».

Des del moment en que es va conèixer l'ocupació, els socialistes van demanar a l’alcalde de Sabadell la intervenció immediata de la Policia Municipal per aixecar acta d'uns fets que consideraven molt greus, «però això no es va arribar a produir». El motiu de la demanda del PSC era conèixer què estava passant dins la Casa Gran, i demanar garanties de que no s'estava vulnerat cap espai dels grups municipals i llocs de treballs dels i les funcionàries municipals.

Ayuso també va mostrar la preocupació del PSC per la manca d'autoritat de l'alcalde i del govern. En reunions prèvies, segons ha explicat Ayuso, l'alcalde els hi va dir als ocupants que havien de marxar i que si es quedaven se'ls identificaria. Però no es va fer res del que va requerir Serracanti «això només posa de manifest una manca d'autoritat de l'alcalde i del govern».

Explicacions insuficients

Josep Ayuso, ha considerat del tot insuficients, i d'una absoluta manca de responsabilitat, les explicacions per justificar que ni l'alcalde, ni tampoc el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluis Perarnau, hagin estat capaços de romandre a les dependències municipals durant l'ocupació «per garantir el respecte a la Institució i per assegurar-se que ningú accedís a àrees privades».

«Cal recordar que el govern ha tancat el saló de Plens en ocasionsquan les protestes eren contràries a la seva gestió. La pregunta que ens fem és que passarà si qualsevol grup vol ocupar l'Ajuntament per altres demandes: Seran igual de permissius?». Per Gibert, ha de quedar clar si Serracantés l'alcalde de tothom o només d'una part, si afavoreix a tots els ciutadans i ciutadanes o és l'alcalde dels CDR.