Sabadell

El PSC demana al govern quina solució oferiran aquest estiu per garantir l'ombra al Passeig de la plaça Major

  • Actualitzat:
  • Creat:

Amb l'arribada de l'estiu, el PSC ha preguntat al govern com garantiran l'ombra al Passeig de la plaça Major. «Esperem que no tornin a col·locar l'estructura metàl·lica de l'any passat i pensin en una alternativa més segura i compatible amb l'entorn».

Projecte de pèrgola
Projecte de pèrgola

El PSC ja va criticar fa un any l’impacte visual «negatiu», el «poc sentit»i la falta de «seguretat»de l’estructura metàl·lica que l’Ajuntament va instal·lar al Passeig de la plaça Major per garantir l'ombra. Per això, el primer secretari del partit a la ciutat, Pol Gibert, juntament amb el portaveu del PSCa l’Ajuntament, Josep Ayuso, i els regidors Cristian Sánchezi Ana Carrasco, pregunten al govern «si pensen repetir la nefasta experiència o intentaran buscar un solució de veritat, que sigui segura i que aporti alguna singularitat arquitectònica que lligui amb l'entorn».

Sobre l’estructura metàl·lica, Gibertrecorda que va aportar elements d’inseguretat importants: «Nens i nenes van pujar per l’estructura fins a alçades considerables i perilloses que podien suposar o donar lloc a un accident».

Els socialistes asseguren que hi ha millors opcions que la de l'any passat i lamenten que el govern hagi descartat la proposta de la pèrgola d’Alfons Borrell. Cal recordar que el projecte del Passeig presentat pel PSC en l’anterior mandat comptava amb una pèrgola i un sortidor d’aigua a la part nord. 

Durant aquests tres anys «el govern no ha construït ni ha fet cap proposta en positiu sinó que s’ha limitat a desaprofitar el treball que s’havia fet anteriorment per dignificar l’espai central de la ciutat, refusant que un artista de renom internacional de la nostra ciutat, com Alfons Borrell, pugui aportar el seu talent i la singularitat d’una de les seves obres a l’espai més visitat de Sabadell»,ha dit Pol Gibert.

Aquest projecte contemplava una estructura aèria de 20 metres d’ample i 19 de llarg, amb una superfície total de 380 metres quadrats amb vidres de colors. «Un projecte que va quedar descartat per l’actual equip de govern i que fa un any va ser substituït per una mena de bastida lletja i insegura», han expressat els socialistes.

Així mateix, a banda de l'ombra, els socialistes es fan ressò de la demanda dels veïns i veïnes per a la instal·lació en el Passeig de la plaça Major d'un o diversos punts d'aigua per poder refrescar-se els dies de calor intensa.