Sabadell

El PSC demana al govern que es personi com a acusació popular en els conflictes de convivència que acabin amb violència

  • Actualitzat:
  • Creat:

Davant els problemes de convivència detectats a Sabadell des de fa temps, els últims als barris de Can Deu i Can Puiggener, el PSC sol·licita al govern municipal que surti del seu immobilisme i lideri accions per revertir aquesta situació.

Els socialistes demanen a l'Ajuntament, entre altres coses, que es presenti com a acusació popular en tots aquells casos on els conflictes acabin amb violència i aquells que puguin originar un problema greu de cohesió i convivència. Segons el primer secretari del PSC, Pol Gibert: «El govern local és el principal responsable de mantenir la seguretat als barris, però la seva política d'abandonament de la Policia Municipal està afectant al manteniment de l'ordre i la convivència».

Gibert ha exigit «que s'actuï»perquè «fins ara el govern solament ha generat més conflictivitat». Els socialistes reclamen més seguretat: «En general,no es tracta de fets de violència en majúscules ni d'un estat d'emergència però són fets que ens priven dels nostres drets com a ciutadans».

Aquests incidents, però, no són els únics amb els quals s'enfronten els ciutadans. Les ocupacions il·legals, els actes vandàlics, la crema de cotxes i contenidors al carrer són altres dels problemes que denuncien. 

Segons Gibert, el primer que ha de fer el govern per trobar solucions és admetre que hi ha manca de seguretat, baralles i problemes de convivència greus. Els socialistes opinen que l'Ajuntament ha de donar un pas endavant i personar-se com a acusació popular en casos amb violència i en què els que cometin els fets delictius siguin reincidents.

El líder socialista recorda que no seria la primera vegada que l'Ajuntament pren partit, ja que en la legislatura passada l'administració municipal es va personar com a acusació popular contra un veí de Sabadell per difondre idees nazis. L'acusat va ser condemnat a més de dos anys de presó pels delictes de provocació i incitació a la discriminació, a l’odi i a la violència i pel delicte de tinença d’armes prohibides.

Nova comissaria i més policia

El primer secretari creu que una de les accions més immediates per reconduir els conflictes hauria de ser l'increment de la presència policial de manera permanent en aquells barris amb més problemes. 

Els socialistes denuncien la manca de 80 agents per arribar als 300 efectius necessaris per tirar endavant el model de proximitat, tal com demana des de fa temps la secció de l'Ajuntament de Sabadell del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT).

Per pal·liar aquesta problemàtica, el PSC proposa per a la propera legislatura la construcció d'una nova comissaria de la Policia Municipal que substitueixi a la de Can Marcet que, asseguren, ha quedat obsoleta. La seu se situaria al nord de Sabadell, seria més gran, més accessible i amb tots els avenços tecnològics en matèria de telecomunicacions.

Gibert entén que el projecte de trasllat a la nova seu policial hauria d'anar acompanyat d'un increment de la plantilla i d'un pla d'actuació per millorar el servei: «L'actual govern no ha estat capaç d'assumir aquest repte i ha menyspreat al cos policial, evitant el diàleg i prenent decisions errònies que han perjudicat als agents i a la seguretat ciutadana».