Sabadell

El PSC de Sabadell presenta el comitè que redactarà el programa electoral per a les eleccions municipals de 2019

  • Actualitzat:
  • Creat:

Una vintena de persones de diferents àmbits de la ciutat formen part del Comitè Redactor del Programa Electoral del PSC per a les eleccions municipals de 2019. Els socialistes tindran el primer esborrany de document abans del Nadal.

Integrants del Comitè Redactor
Integrants del Comitè Redactor

El PSC de Sabadell ha començat avui el camí per donar forma al seu programa a només un any de la celebració de les eleccions municipals de 2019. Els socialistes han presentat aquesta tarda, a L'Auditori Petit de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, un equip de gent de Sabadell que, sense voluntat de figurar en cap llista, vol contribuir a la creació del nou projecte de ciutat. 

«Són una vintena de persones, progressistes i compromeses amb la ciutat, que provenen de diferents àmbits i que han volgut assolir un objectiu: l'articulació d'un nou projecte per Sabadell amb l'horitzó de l'any 2019», ha dit Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell.

El president d'aquest comitè serà l'exvicepresident del Congrés dels Diputats i exdiputat socialista, Joan Marcet, mentre que el, fins fa poc, primer secretari de la JSC del Vallès Occidental, Eloi Cortés, en serà el coordinador dels treballs. 

De tots dos penjarà un equip format per unes 20 persones compromeses amb Sabadell que treballaran plegats per confeccionar un pla de ciutat que pivoti sobre quatre eixos, «unes prioritats que donarem a conèixer així com avancem en la redacció del nostre programa»,ha dit Gibert. El primer secretari ha assegurat que aquest document inclourà propostes territorials i sectorials i, evidentment, micro-propostes per donar solució a les necessitats de cada zona de Sabadell.

Segons Gibert «no estem parlant de gent socialista, estem parlant de gent molt diversa, amb opinions diverses, però que estimen Sabadell i que ens han ofert la seva ajuda».

En l'acte, Joan Marcet va presentar a l'equip de redactors com els encarregats de dissenyar el nou contracte amb els ciutadans que necessita Sabadell«després de tres anys de pèrdua de temps i amb un govern municipal que ha aturat la ciutat», ha dit. 

Pol Gibert ha assegurat que «el programa del PSC de Sabadell contindrà els  nostres valors de ciutat». El primer secretari ha enumerat els principals: Democràcia, justícia social i igualtat; feminisme i paritat; fraternitat per sobre les banderes i europeisme; solidaritat; transparència i rendiment de comptes; i proximitat.

INTEGRANTS DEL COMITÈ REDACTOR

Joan Marcet: President del Comitè redactor del programa electoral. Professor titular de Dret constitucional a la UAB, diplomat per l’Institut d’Estudis Polítics de París, vice-president del Congrés dels Diputats entre els anys 1989 i 1993, i 1996 i 2000.


Eloi Cortés: Secretari del Comitè redactor del programa electoral. Graduat en Ciències Polítiques i Gestió Pública, actualment cursant Màster en Política Social. Ex-secretari general de la AJEC, ex-vicepresident primer del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i ex-responsable d’associacionisme de l’Avalot - Joves de la UGT de Catalunya. 


Pol Gibert:  Llicenciat en ciències empresarials i màster en relacions internacionals, seguretat i desenvolupament i màster en lideratge per la gestió pública.  Ex- primer secretari de la JSC. Actualment diputat al Parlament de Catalunya i primer secretari del PSC de Sabadell.


Marta Farrés: Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’administració, en protocol i relacions institucionals i màster en mediació comunitària. Ex-regidora de l’Ajuntament de Sabadell del 2007 fins al 2015. Actualment, secretaria de política municipal del PSC de Sabadell.


Carles Marles: Comerciant de professió, va ser President de la Comissió de comerç i turisme i membre del Comitè executiu de la Cambra de Comerç de Sabadell i President de Comerç Centre. Va ser regidor independent per ICV  a l’Ajuntament de Sabadell de 2011 a 2015. 


Joana Olivé:  Jubilada, ex-funcionària de l’Ajuntament de Sabadell i vinculada a diferents entitats de la ciutat.


Montse Gonzalez: Graduada en dret. Treballa com a oficial administrativa a la Corporació Parc Tauli. Ex-presidenta Comitè d’empresa del Parc Taulí, ex secretaria de sanitat UGT-Vallès Occidental, ex-secretaria de la xarxa sanitària concertada de Catalunya i responsable de negociació col·lectiva FSP-UGT Catalunya. Actualment, delegada de cooperació internacional UGT Vallès Occidental.


Pep Farrés: Llicenciat en medicina i cirurgia i diplomat en sanitat, en salut laboral, en epidemiologia i màster en salut pública, diplomat en gestió de serveis de salut per IESE  i en sistemes sanitaris per la John Hopkins Baltimore USA. Ha desenvolupat diversos càrrecs de gestió al ICS, a l’IMAS i al ICASS i va ser director adjunt de serveis de salut i controls mèdics al COOB’92. Actualment, director del CAD de Badalona, membre de la junta de l’acadèmia de ciències mèdiques del Vallès.


Xavier Sauquet: Arquitecte des de 1964 i doctor en arquitectura l’any 1977. Ha sigut professor de construcció a la ETSAV de la UPC fins l’any 2010. Membre actiu de la Fundació Bosch i Cardellach, actualment és patró de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.


Mer Porras: Tècnica en Educació Infantil i Animació Sociocultural, actualment està estudiant Relacions Laborals a la UOC. Ex-membre de la Coordinadora Nacional d'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya.  Ha fet de monitora d’oci i temps lliure a Casals de la ciutat escoles bressol i ha treballat en diferents escoles bressol.


Marta Puga: Llicenciada en Direcció d'Empreses, Màrqueting i Relacions Públiques per ESERP (Escola Superior Empresarials de RRPP) i la Queen's University of Belfast. Des de 2006 Funcionària de l'Ajuntament de Sabadell ocupant càrrecs com el de coordinació de Fira Sabadell. Actualment treballa  a l’àrea de cohesió territorial del consistori.


Rosa Pareja: Llicenciada en dret i màster en mediació familiar. Ha sigut regidora a l’ajuntament de Sabadell del 1992 al 1996 i del 2003 al 2007,  tot i que actualment no està afiliada a cap organització política. Membre de Dones Juristes implicada activament en temes d’igualtat de gènere i lletrada a l’administració local.


Manel Giménez: Enginyer tècnic electrònic i màster per ESADE. Actualment és director i administrador d’una empresa d’assegurances. President del Club Tennis de Sabadell des del 2008 fins a 2015 i Regidor a l’Ajuntament de Sabadell els anys 2015 i 2016.


Lucia Solís: Graduada Social per l’Escola Social de Barcelona, està especialitzada en Desenvolupament Econòmic Local i Regional. Gerent de l’Institiut Català de les Dones, Presidenta de l’Associació Dones Joves Adona’t, Presidenta de la Federació de Dones de Catalunya per la igualtat i membre de la junta directiva de l’Associació de Mujeres Jóvenes de España. Actualment, és tècnica de l’administració local.


Carmel Montllor:  Llicenciat en economia, va estar 38 anys treballant en una multinacional del sector alimentari. Antic militant del PSUC, ha desenvolupat diferents càrrecs sindicals a CCOO dins de l’empresa. Molt vinculat a la cooperació internacional des de l’any 1987 ha format part de la Comissió Sabadell Solidari, la Fundació Sabadell Solidari i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat. Actualment està jubilat. 


Anna Carrasco: Vinculada al moviment veïnal i a l'àmbit comercial  del districte 6. Actualment està cursant assistència en direcció de grau superior. Ha tingut diferents càrrecs dins la JSC de Sabadell i del PSC Sabadell,  fins a aquests moments. Regidora a l’Ajuntament de Sabadell. Apassionada del món social, el tercer sector i la discapacitat.


Ramón Burgués: Mestre des del 1978, ha desenvolupat aquesta professió fins la seva jubilació. Va ser Director d’escola  des de 1983 fins al 2003. Formador el Departament d’Ensenyament en temes relacionats en l’àmbit de la gestió de centres educatius, és membre de la Junta Territorial de Directors i de la Junta central de Directors de Catalunya. Regidor a l’Ajuntament de Sabadell del 2003 al 2011. Actualment col·labora en el programa de televisió El Vallès Educa i és membre de la junta directiva de l’AAVV de La Roureda i Vicepresident de FECUS.


Albert Beltran: Estudis en formació professional de la branca industrial. Comerciant a Sabadell des de 1979 a la llibreria del Pi de la ciutat. Regidor a l’Ajuntament de Sabadell des del 1999 fins al 2013.


Laura Reyes: Vicepresidenta de la Federació Catalana de Triatló i responsable d'oficials. Jutge de triatló des del 2002, i actualment  Jutge Internacional N4 ITU (única dona a Catalunya amb aquest nivell. 4 de 5. Ha sigut Responsable d'oficials, i Jutge Arbitra en proves com Copes del Món i d'Europa de triatló. Actualment treballa com a Assessora Inmobiliaria.