Sabadell

El PSC de Sabadell ha donat el tret de sortida a les primàries per escollir el candidat o candidata a les eleccions municipals de 2019

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'agrupació de PSC de Sabadell ha iniciat aquesta setmana el procés d'eleccions primàries obertes per escollir alcaldable. La recollida d'avals per ser precandidat o precandidata comença avui i es perllongarà fins divendres 5 d'octubre.

Segons van acordar la direcció dels socialistes, la recollida d'avals per ser precandidat tindrà lloc aquesta setmana, del 1 al 5 d'octubre. Els militants interessats en liderar el projecte socialista a Sabadell disposaran, per tant, de 5 dies per aconseguir els suports suficients que els permetin ser precandidats.

En cas que més d'un precandidat o precandidata obtingui els avals necessaris, un 25% de la militància, a partir del 6 d'octubre s'elaborarà un segon calendari amb les dates de les eleccions primàries. Allà, els militants i simpatitzants, amb el seu vot, determinaran el nom del candidat o candidata a l'Alcaldia del PSC a Sabadell. 

Si només hi ha un aspirant, l'Agrupació local del PSC haurà de convocar assemblea extraordinària per ratificar l'escollit o escollida entre 10  o 15 dies posteriors al dictamen de l'autoritat electoral.

De moment, la Secretària de Política Municipal del PSC de Sabadell i ex-regidora a l'Ajuntament de Sabadell, Marta Farrés, ja ha anunciat la seva intenció de ser precandidata. Conforme es tingui constància dels candidats/es que es presentin, s’informarà als militants i simpatitzants, així com als mitjans de comunicació. 

La comissió electoral de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud vetllarà pel bon desenvolupament de tot el procés d'eleccions primàries.