Sabadell

El PSC de Sabadell, contra el tancament de l'àrea d'oncologia pediàtrica del Taulí

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes han manifestat la seva oposició al tancament de l'àrea d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Taulí aquest matí a les portes del centre hospitalari. En l'acte públic ha participat també el diputat del Parlament de Catalunya, Pol Gibert.

Marta Farrés i Pol Gibert amb Anna del Frago, Marc Sanabria, Eva Menor i Ignasi Giménez
Marta Farrés i Pol Gibert amb Anna del Frago, Marc Sanabria, Eva Menor i Ignasi Giménez

La candidata de Sabadell, Marta Farrés,  acompanyada de l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, l'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; la regidora i candidata de Barberà del Vallès, Ana del Frago; el regidor i candidat de Palau-solità i Plegamans, Marc Sanabria, ha fet pública la seva preocupació davant la notícia que el Servei Català de Salut (CatSalut) tenia previst eliminar els serveis d’oncologia pediàtrica que fins ara oferia l’Hospital Parc Taulí. 

Aquests serveis quedarien centralitzats, doncs, en dos hospitals de referència: l’Hospital Sant Joan de Déu a Esplugues i l’Hospital de la Vall d’Hebron a Barcelona; aquest últim es convertiria en el nou centre de referència en oncologia pediàtrica per a Sabadell i els municipis del voltant.

Marta Farrés ha confirmat que ja s'han començat a retirar els serveis d'oncologia, i s'ha informat als metges que es traslladarà el seu lloc de feina a la Vall d'Hebron. També ha manifestat el seu malestar perquè l’ajuntament de Sabadell, membre de la corporació del Parc Tauli, no han informat ni als membres de la corporació ni als ajuntaments de l’àrea d’influència, i la seva sorpresa per la no oposició a aquest tancament, «ja que no prenen la iniciativa, l’ha hem de prendre els i les socialistes, no podem permetre una nova retallada en salut i ens mobilitzarem per impedir-ho»

La candidata ha manifestat que «sempre hem defensat el Taulí com a un hospital de referència comarcal; no volem anar a Vall d'Hebron, volem que el Taulí sigui el Vall d'Hebron». També ha denunciat que s'hagi pres la decisió d'esquena al territori i en un servei tan sensible com el d'oncologia pediàtrica on, ha afirmat, «l'acostament al territori té una especial rellevància». Basant-se en informacions facilitades per presidència del Taulí, Farrés ha explicat que l'àrea d'oncologia pediàtrica d'aquest hospital atén 17 dels 209 casos registrats a Catalunya, gairebé un 10% del total.

Farrés també ha denunciat la flagrant manca de transparència del CatSalut i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a l’hora d’informar de la presa d’aquesta decisió i la seva implementació. Els socialistes han demanat una reunió urgent per rebre informació de manera oficial de tots aquests moviments que impacten d'una manera important sobre la comarca. Demanen, a més, que es tingui en compte la realitat del Vallès Occidental, amb municipis, com Castellar del Vallès, els habitants del qual quedaran aïllats d'un servei bàsic com aquest un cop es tanqui l'àrea de l'Hospital Taulí.

Per la seva banda, el diputat vallesà Pol Gibert ha denunciat que Sabadell ha aportat 4 milions d'euros per millorar l'hospital i ara es troba amb el tancament dels seus serveis. Gibert ha anunciat que han presentat preguntes al Govern de la Generalitat perquè aclareixi els motius d’aquesta decisió.