Sabadell

El PSC culpabilitza al govern de la manca d'efectius policials i de l'empitjorament progressiu del servei

  • Actualitzat:
  • Creat:

La estratègia del govern en temes de seguretat ha provocat que la Policia Municipal no disposi d'efectius suficients. El Decret del quadripartit sobre els torns ha derivat en «més inseguretat i i més risc a la ciutadania i pels policies».

Cristian Sánchez i Josep Ayuso
Cristian Sánchez i Josep Ayuso

Davant l’actual manca d’efectius en el cos de la Policia Municipal, els socialistes presentaran aquest dijous al Ple una moció per demanar al govern que recuperi les unitats que van treure 'unilateralment'i que donaven més flexibilitat i recolzament al servei «i així millorar la capacitat de prevenció i reacció del cos de policia».

Un dels motius de la situació actual, segons el PSC, és la manca d’acord sobre el calendari laboral entre el govern i els policies per la escassa voluntat de diàleg del quadripartit. «Per això, requerim l'anul·lació de l'actual Decret del Govern que aprova els torns i iniciar de nou les negociacions amb la representació sindical per tal de recuperar el diàleg perdut en pro d'un acord acceptable per a les dues parts», ha dit el portaveu del grup municipal del PSC, Josep Ayuso.

Per solucionar temporalment el 'desastre'provocat pel govern, suggereixen que, mentre durin les negociacions pel nou calendari, es facin efectius els horaris establerts amb anterioritat al Decret i que aquest es mantingui vigent fins que s’arribi a un acord entre les parts. «D'aquesta manera tornaríem al estatus anterior i estabilitzaríem la situació», ha dit el regidor Cristian Sánchez.

Sáncheztambé aposta per l'elaboració d'un calendari d'incorporacions urgent de nous agents per substituir els que es jubilaran de manera imminent i recuperar així, «en el mínim temps possible», la ràtio adequada d’agents per habitant.

Els socialistes demanen fer un reconeixement explícit a la bona i necessària tasca que el cos de la policia municipal de la ciutat presta a Sabadell, ja que tenen un paper fonamental en les polítiques públiques de seguretat. I demanen «que no se'ls criminalitzi, com està fent aquest govern», ha dit Sánchez.

Tres anys sense projecte

Des que governa el quadripartit, hem pogut observar diferents actuacions per fer efectiu el seu 'model'de Policia Municipal. Un model mancat de projecte i gens  concret, que no ha estat capaç de materialitzar un Pla Director per l’assoliment dels objectius marcats.  «Estem davant del govern de les tres I: ineficàcia inexperiència i inacció», ha reiterat Sánchez.

Lluny d’aconseguir una policia més eficient i eficaç que tant anunciaven, la irresponsable gestió per part del govern, ha traslladat més inseguretat i risc per la ciutadania i pels agents, «a més d’un descontrol organitzatiu i una precarietat mai viscuda al Cos». 

Aquest canvi de model ha provocat que davant la manca d’efectius, fa gairebé tres anys que no s’organitza cap control preventiu d’alcoholèmia i drogues, funció que és competència exclusiva de la Policia Municipal al municipi, en matèria de regulació del trànsit.

Plaça d'intendent de la Policia Municipal

D'altra banda, els socialistes denuncien el 'sospitós' concurs obert per cobrir la plaça d'intendent major de la Policia Municipal. El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el passat 22 de març i les possibles reclamacions acaben el 30 d'aquest mes.

«Curiosament, només s'ha presentat un candidat, l'actual intendent major. El que ens indica que la plaça ha estat feta a mida de l'aspirant. Cap altre sol·licitant ha estat exclòs del procés perquè cap altra persona s'ha presentat i, per tant, no hi haurà cap reclamació abans del dia 30», han dit els socialistes.

Davant d'aquest fet, el PSC demana aturar el procés i, amb temps, obrir un altre que sigui de pública concurrència i transparent.