Sabadell

El PSC critica que el govern porti tres mesos sense respondre a la proposta de fer parades intermèdies d'autobusos nocturns

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de Sabadell va presentar fa tres mesos en el Ple de l'Ajuntament una moció per permetre a les dones sol·licitar baixar de l’autobús entre dues parades durant la nit, per tal de reduir el trajecte fins a casa i incrementar la seva seguretat.

Els socialistes es mostren crítics per la falta de resposta del govern municipal «tot i que no estem sorpresos, ja que continuen amb el mateix l'immobilisme des de fa tres anys».

Segons el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, la proposta era ben simple: «Demanàvem a l’Ajuntament i a les empreses d'autobusos que ofereixen transport a la ciutat, un estudi per posar en marxa parades intermèdies durant la nit». 

El primer secretari es mostra sorprès que els membres del govern no hagin dit encara res de res «quan propostes molt similars a aquesta han tingut el seu suport en altres ajuntaments del nostre entorn, amb partits com ERC o CUP al capdavant del govern». Per Gibert, això demostra que el quadripartit no té cap interès i no en té ganes de treballar per Sabadell i pels seus ciutadans i ciutadanes.

El PSC demanava amb aquesta proposta que s'acordin l'horari, el màxim d'aturades extra que es podran realitzar entre parada i parada oficial, qui la podrà sol·licitar... 

La secretària de Política Municipal del PSC de Sabadell, Marta Farrés,ha explicat que amb la iniciativa es vol «donar la màxima seguretat, especialment per a les dones que poden ser objecte d’agressions sexuals».

Farrés, exigeix al govern municipal que respongui d'una vegada «per responsabilitat». La secretària de Política Municipal creu que es vital «evitar al màxim els punts de l’espai públic que són percebuts com a insegurs per les dones, sobretot si els perceben com a afavoridors de possibles abusos».