Sabadell

El PSC crítica l’ús de les institucions de tots i totes per fer convocatòries independentistes

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'Ajuntament ha organitzat una concentració a la Plaça Sant Roc per commemorar l'1 d’octubre, incentivant la participació dels treballadors públics.

Plaça Sant Roc
Plaça Sant Roc

Els socialistes han criticat que el govern municipal utilitzi les institucions de tots els ciutadans i ciutadanes per convocar actes independentistes: «No és tolerable que el quadripartit faci un ús partidista de l'Ajuntament»

Segons els socialistes, no és acceptable que les institucions, com és el cas de l'Ajuntament de Sabadell, siguin utilitzades per reclamar la independència de Catalunya o per convocar actes independentistes.«Evidentment que manifestar-se a favor de l’1 d’octubre és absolutament legítim. El que no és normal és que la manifestació sigui promoguda per un Ajuntament que  no té majoria ni per canviar el nom a una plaça en favor de l’1-O», asseguren els socialistes.

En aquest sentit, consideren que una institució com l'Ajuntament no pot donar suport a esdeveniments de contingut partidista i polític que no tinguin un ampli recolzament social a la ciutat. I molt menys organitzar-los o promoure'ls a través dels mitjans de comunicació públics, i convocant als treballadors/es públics a assistir-hi.

Els socialistes critiquen que el govern organitzi actes partidistes “Si sumem l’ús partidista de l’Ajuntament, dels mitjans de comunicació institucionals i de la publicació de tres revistes, tenim un clar exemple de l’apropiació de la casa de tots per part d’alguns»i lamenta que el secessionisme tingui via lliure a l'Ajuntament, amb el beneplàcit de Maties Serracant, al que acusen d'haver renunciat a ser l'alcalde de «tots els veïns i veïnes, i només ser-ho d'aquells que li voten i comparteixen la seva mateixa ideologia. No entenem com els partits no independentistes del Govern callen mentre els seus socis posen l’Ajuntament al servei del procés».