Sabadell

El govern tira endavant la proposta del PSC de posar parades intermèdies als busos durant la nit

  • Actualitzat:
  • Creat:

Finalment, el govern municipal aplicarà a la tardor la proposta del PSC de Sabadell de permetre a les dones sol·licitar baixar de l’autobús entre dues parades durant la nit, per tal de reduir el trajecte fins a casa i incrementar la seva seguretat.

Els socialistes van presentar aquesta iniciativa en forma de moció fa més de quatre mesos, però el govern municipal no ha respost sobre el tema fins ara, malgrat la demanda d'explicacions per part del PSC de Sabadell.

Segons el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, la proposta era ben simple: «Demanàvem a l’Ajuntament i a les empreses d'autobusos que ofereixen transport a la ciutat, un estudi per posar en marxa parades intermèdies durant la nit». 

El primer secretari es mostra sorprès que els membres del govern hagin trigat tant en donar una resposta «quan propostes molt similars a aquesta han tingut el seu suport en altres ajuntaments de l'entorn en poc temps». Igualment, Gibert, ha valorat molt positivament l'aplicació d'aquesta mesura.

Gràcies a la implicació i la insistència dels socialistes amb aquesta moció, el govern municipal ha decidit treballar en un reglament que regularà el nou sistema de parades amb l'objectiu que es pugui debatre i aprovar al Ple del mes de setembre, per implantar-lo ja a partir de l'octubre.

La secretària de Política Municipal del PSC de Sabadell, Marta Farrés,ha explicat que amb la iniciativa es volia «donar la màxima seguretat, especialment per a les dones que poden ser objecte d’agressions sexuals».

La secretària de Política Municipal creu que és una bona iniciativa per tal «d'evitar al màxim els punts de l’espai públic que són percebuts com a insegurs per les dones, sobretot si els perceben com a afavoridors de possibles abusos».