Sabadell

El govern tampoc dóna resposta al problema dels horts il·legals de Can Llong

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC demana al govern quadripartit que doni solució al problema dels horts de Can Llong propers a la Ronda Oest i dignifiqui aquest espai. La passada nit es va produir un altre incendi sense que el govern faci res, tot i la preocupació veïnal.

Una part dels horts il·legals de Can Llong
Una part dels horts il·legals de Can Llong

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibertha advertit que la gran acumulació d'escombraries en aquest espai, una bona part d'elles inflamables, incrementa el risc d’incendi «com el que es va produir la passada nit amb la crema de dues barraques».

Des de fa més d'un any, els socialistes estan demanant la intervenció del govern, sense gaire èxit, per evitar mals majors i afavorir la convivència entre els veïns i veïnes. En aquest sentit, consideren que aquest horts i aquestes construccions il·legals no poden mantenir-se més temps en uns terrenys que donen entrada a la ciutat: «És un exercici obvi per dignificar la imatge de Sabadell en un dels seus principals punts d'entrada».

A principis d'any, el PSC va fer una nova pregunta al quadripartit sobre quina és la titularitat i l'ús d'aquests terrenys ocupats per horts i barraques. «Al mateix temps volíem saber si l'ús que se n'està fent està autoritzat per l'Ajuntament de Sabadell i si hi havia previst cap projecte d'ordenació de l'espai», ha dit Gibert.

La resposta de l'Ajuntament ha estat decebedora, segons els socialistes: «Només ens contesten sobre la titularitat però res sobre l'ús dels terrenys, ni tan sols si l'activitat està autoritzada, o què tenen previst fer allà». Pol Gibertha criticat la falta d'empatia del quadripartit i l'absència de ganes de resoldre els problemes. 

El primer secretari del PSC considera que aquesta zona s'ha anat degradant-se en els últims anys fins a convertir-se en un espai ple de brutícia amb residus de tot tipus: «No és la primera vegada que es produeix un incendi en aquest perímetre i estem preocupats que la propera vegada algú prengui mal per la falta d'iniciativa d'aquest govern».

Els socialistes recorden que l'Ajuntament ja ha actuat en anys anterior en altres zones d’horts il·legals similars a la ciutat i que s'han dignificat amb intervencions concretes «per això no entenem perquè no es fa el mateix en aquest cas».