Sabadell

El govern aprova la proposta del PSC de posar parades intermèdies als busos durant la nit

  • Actualitzat:
  • Creat:

El govern municipal ha aprovat aquesta setmana la proposta del PSC de Sabadell de permetre a les dones sol·licitar baixar de l’autobús entre dues parades durant la nit per tal de reduir el trajecte fins a casa i incrementar la seva seguretat.

Les parades intermèdies ja s'apliquen a altres municipis de l'entorn de Sabadell
Les parades intermèdies ja s'apliquen a altres municipis de l'entorn de Sabadell

Els socialistes van presentar aquesta iniciativa en forma de moció al mes de febrer, però el govern municipal va trigar més de quatre mesos en valorar el tema i quatre mesos més en l'aplicació d'aquesta mesura.

Segons el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert: «Demanàvem a l’Ajuntament i a les empreses d'autobusos que ofereixen transport a la ciutat, un estudi per posar en marxa parades intermèdies durant la nit».

El primer secretari s'ha mostrat satisfet de l'aprovació aquesta setmana, per part del govern, de la proposta socialista, tot i que es mostra sorprès que s'hagi trigat tant en implementar-la «quan iniciatives molt similars a aquesta han tingut, en altres ajuntaments de l'entorn, el suport immediat dels mateixos partits que ara governen Sabadell».

Gràcies a la implicació i la insistència dels socialistes amb aquesta moció, el govern municipal ha decidit aplicar un reglament que regularà el nou sistema de parades.

La candidata a l'Alcaldia del PSC de Sabadell, Marta Farrés,ha explicat que amb la iniciativa es volia «donar la màxima seguretat, especialment per a les dones que poden ser objecte d’agressions sexuals».

Farréscreu que és una bona iniciativa per «evitar al màxim els punts de l’espai públic que són susceptibles de ser insegurs per les dones, sobretot si els perceben com a afavoridors de possibles abusos».