Sabadell

Caserna de la Guardia Civil: un nou fracàs i engany del govern de la ciutat

  • Actualitzat:
  • Creat:

ARTICLE D'OPINIÓ del Primer Secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert.

Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell
Pol Gibert, primer secretari del PSC de Sabadell

Aquest setmana ens hem assabentat d’un nou fracàs del govern quatripartit de la ciutat: Hem vist com el Ministeri de l’Interior anunciava la interposició de contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Sabadell per la titularitat de la Caserna de la Guardia Civil.

Vagi per endavant que lamentem aquesta situació perquè tot plegat suposa tornar al punt d’inici, amb un litigi amb el Ministeri en un equipament d’alt valor per Sabadell. Una situació que quan el PSC governava, i també ara des de l’oposició, hem volgut evitar a tota costa. 

Sempre hem defensat que la Caserna era un equipament propietat de la ciutat, i que era l’Estat qui considerava el contrari. Però, davant dels informes tècnics interns i externs que apuntaven que podia haver-hi base jurídica i risc que l’Estat tingués raó en el seu argumentari, vam decidir reaccionar. Per tant, nosaltres vam intentar arribar a un acord mentre estàvem al govern que evités un litigi llarg, costós i amb un resultat incert.

El desenllaç en aquell moment, tothom el coneix: aquells partits que en un principi havien donat suport a aquesta negociació, entre ells bona part dels que avui estan al govern, finalment es van fer enrere. Aquesta reacció ens va fer perdre a la ciutat l’oportunitat de desenvolupar el Parc de Salut, lligat a temes de recerca, investigació i salut, amb la col·laboració de la Corporació Sanitària del Parc Taulí.

Però això és passat i el mal ja està fet! 

La sorpresa la vam tenir nosaltres quan, el passat mes de gener, el quatripartit anunciava amb focs d’artifici que havia recuperat la Caserna sense cap compensació al govern de l'Estat i que l’espai era de la ciutat. Ja vam demanar prudència en aquell moment i vam advertir que s’estava donant un fals titular com a cortina de fum per amagar els greus problemes de gestió que té l’actual govern municipal.

I el temps ens ha donat la raó. El govern i l’alcalde Maties Serracant han fracassat i, el més greu, han enganyat a la ciutat dient que la Caserna ja era nostra. Avui, sabem que el Ministeri de l'Interior ha tornat a iniciar la via contenciosa i, per tant, després de 12 anys seguim exactament igual: amb inseguretat jurídica i sense poder fer res en els terrenys de la Caserna.

Pèrdua de temps, incompetència, fracàs i engany. Aquest és un exemple més de la incapacitat d’aquest govern i de l’alcalde Serracant per donar solucions a Sabadell. Pot ser ja va sent hora que assumeixin els seus errors i admetin que no estan a l’alçada. Tristament, nosaltres  ja no esperem res de bo d’ells.

Pol Gibert

Primer Secretari del PSC de Sabadell